tisdag 5 juli 2011

Struktur på berättandet

Kim Kimselius blogg hittade jag ett fantastiskt (för mig i alla fall) knep att använda för att bygga upp en roman. De gula lapparna vet jag inte om de kommer fungera för mig, men dokumentet med innehållsförteckning, det ska jag verkligen ta till mig och använda mig av!

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Låter väldigt bra.
Om det inte vore för att man har strukturfobi.

Hanna Lans sa...

Hmm... Men om man har strukturfobi, så kanske man ska använda sig av gula-lappar-taktiken men istället för att lägga dem i ordning, så lägger man dem huller om buller?

Jag har verkligen inte strukturfobi, däremot blir jag lätt överentusiastisk när jag ska skriva och kan inte låta bli att vara ostrukturerad för att det är så skoj. :)

Marina sa...

"Gula-lappar-taktik" kan man använda sig av i många sammanhang...risken är ju bara att till slut sitter dom precis överallt, och man har glömt bort varför dom sitter där!
Nu har jag läst din bok! Tyckte mycket om den - om du vill kan du läsa mer om vad jag tyckte "hemma hos mig".

Monika Häägg sa...

Jag brukar också ha alla idéer på lappar under tiden jag skriver. Dokumentet med innehållsförteckning får jag nog kolla närmare på...

Hanna Lans sa...

Marina: Jag ilar över till dig right away! (Men med lite nervositet i kroppen...)

Duktiga Tjejen sa...

Jag körde genomgående med ett dokument med innehållsförteckning när jag skrev min bok för att inte tappa bort mig, det var superbra.