fredag 15 juli 2011

Helvetet

Emellanåt gläntar jag på dörren till helvetet. Ibland sniffar jag i luften. Det händer också att jag sticker näsan djupt i det förbjudna och inhalerar. På Europatouren klev jag in. Tog ett kort och gick ut igen. Det lockar, men kommer aldrig att kunna leda mig i fördärvet. Livet för en glutenintolerant.

9 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Oh, stackars! Det är ändå bra att det finns så många alternativ nuförtiden för glutenallergiker, fast det är ju inte samma sak att baka själv förståss...

Hanna Lans sa...

Briocherna, ser du briocherna?!! Åååh!

Det finns ett jättebra bageri/konditori här i Gbg som endast ahr glutenfritt. Men det är något visst med alla dessa underbart gräddiga skapelser som dräller av gluten...

Marina sa...

Ibland kanske man skulle behöva ha lite glutenallergi...fast bara jättelite...och väldigt sällan...;)

Anonym sa...

Helvetet för dig är paradiset för mig. Jag är tokig i sötsaker och bakverk...

Hanna Lans sa...

Helena: Ja, jag är också tokig i sötsaker och bakverk. Men kan inte äta dem!! Åååaahh, vilken tortyyyr!

vally sa...

Vilket elände men eländet blir antagligen större om du faller för frestelsen.
Du får trösta dig med hovdessert och andra gräddiga saker med choklad och glass. Chokladrulltårtan med bästa sortens smörkräm och mandeltårta, typ Oscar den andre, är inga dumma alternativ.

Hanna Lans sa...

Vally: Javisst finns det en massa saker som jag själv kan baka. Men du vet. Känslan av att gå in i ett bageri eller konditori varsomhelst i världen och kunna äta allt-ååh! Men egentligen är det en futtig sak, det finns en massa värre saker än att inte kunna äta saker med gluten! Jag behövde bara få klaga av mig lite. ;)

vally sa...

Jag vet.
Jag ville bara trösta lite.
;-)

Hanna Lans sa...

Jag förstår. Och tackar för omtanken!