söndag 3 juli 2011

Kindle

Ursäkta om jag verkar okunnig, men: Kan man ge ut böcker på Kindle i Sverige? Genom Newyorkmamman hittade jag den här fantastiska bloggen: Madame Guillotine, som tar upp fördelarna med Kindle. Att författaren får mer betalt och att köparen betalar mindre. En win-win alltså. Men, då måste man väl ha läsplatta eller iPad? Eller, är dessa två samma sak kanske? (Jag är inget teknik-freak som ni förstår.) Hur publicerar man en e-bok och hur stor är marknaden i Sverige?

8 kommentarer:

Monica O Kolkman sa...

Kindle är Amazons egen läsplatta. Då måste boken vara publicerad på Amazon och den inte läsas på andra läsplattor, inte heller iPad, vad jag vet.
Stora nackdelen med Kindle. Om du köper eböcker på tex Adlibris.se kan du inte läsa det på en Kindle.Ej heller lånade böcker från Elib.
Det finns bättre vägar att publicera sin ebok tycker jag.

Jag tror att Publit publicerar även eböcker, men är inte helt säker. Googla! Eller kolla hur andra författare gjort, tex Daniel Åberg.

Skillanden mellan läsplatta och iPad är att den första kan du endast läsa böcker på (idealt om du lätt distraheras av internet, som jag) ipad är i princip en "plattdator", om har bakgrundsbelysning precis som en datorskärm. Tröttsamt om du läser länge. En läsplatta har eink, det är som att läsa en vanlig bok (dvs du måste ha lampa för att läsa).

Jag har precis skaffat läsplatta och älskar den! En Sony Ereader

vally sa...

http://www.lindaskugge.se/

Är detta något...
Kanske mer för amatörer
Skriv och fråga henne.

NEWYORKMAMMAN sa...

Amazons Kindle kan man läsa på iPhone och iPad. iPad Kindle programmer är fantastiskt vackert! Jag tror att Barnes and Nobles senaste Nook har bakgrundsbelysning, för det är en giganstisk nackdel med läsplattorna, att de saknar bakgrundsbelysning. Nook kan man läsa på androidtelefonerna säger min make.
Här är läsplattor större än vanliga böcker snart. Varför är ni så sena med det i Sverige, ni som annars är så avancerade med teknik? En stilla undran bara.
Det vore fantastiskt om du kunde ge ut en e-bok. Själv älskar jag det för jag kan sitta här hemma mitt i natten, bli sugen på att läsa en ny bok, gå in på nätet och köpa den och ladda ner den och börja läsa direkt! Man behöver inte vänta på att bokpaketet ska anlända om några dagar.
Just det, höll inte Linda Skugge på med e-böcker? Fråga henne!

NEWYORKMAMMAN sa...

Har du läst Madame Guillotine bloggen? Den såg så väldans mysig ut, men jag hann inte så långt.

NEWYORKMAMMAN sa...

Jag vill tillägga att man kan läsa tidningar och allt möjligt på våra läsplattor: Kindle, Nook Sony. Det gillar jag.
Det skulle väl vara något för dig Hannis, prenumerera på Lucky eller In Style på Kindle?;-)

Hanna Lans sa...

Tack för att ni reder ut läget för mig!! Vad bra det är med bloggar. :)

Anonym sa...

Har en Kindle sedan Julen. Helt otroligt nöjd. Enkelt att beställa nya böcker som tidigare nämnts. Att den inte har bakgrundsbeslysning stör mig inte. Föredrar längre batteritid. Nackdelen är att den bara klarar Amazons eget format. Okay, och pdf-filer, sådär bra. Sedan har jag hört att fler böcker finns tillgängliga OM man har Kindle registrerad hos någon i US. Det verkar vara upphovsrättsliga skäl som gör att flera förläggare i Europa inte tillåter Amazon att distribuera deras böcker till europeiska Kindle ägare. Surt.

All New Nook från Barnes&Noble klarar även andra format som t.ex. från biblioteken använder sig av. Kanske blir en investering till.

Hanna Lans sa...

Anonym: Helt klart måste jag lära mig mer om detta! Både som författare och som läsare.