lördag 16 juli 2011

Eller också

... satsar man 30 miljoner dollar på att utbilda befolkningen och dela ut gratis kondomer. Bara en tanke.

7 kommentarer:

Sofie sa...

Jag håller med dig!

Rickard Söderberg sa...

Eller hur...!
http://t.co/UaCihuj

Hanna Lans sa...

Man undrar ju onekligen hur det står till i världen.

Maria Engelwinge sa...

Ja, inte sponsrade USA Swaziland med 30 miljoner för att stoppa spridningen av HIV. Det är nog helt andra egennyttiga intressen som ligger bakom uppmaningen till omskärelse hos alla män i ett afrikanskt land.

Hanna Lans sa...

Maria: Omskärelsedebatten har tagit fart i USA och beivrarna hävdar alltid spridningen av HIV som skäl till varför man ska fortsätta låta omskära. Kanske att de vill "prove a point" med att visa på ett afrikanskt land som får ner HIV-antalet genom omskärelse? Fast vilken industri som skulle vinna på det i USA är jag inte säker på, så kanske det är en långsökt förklaring ...

NEWYORKMAMMAN sa...

Det här är nog ingen välgörenhet som USAs regering stödjer, utan snarare någon privat organisation i USA som vurmar för omskärelse etc. Ska jag vara ärlig ser jag faktiskt mycket sällan, för att inte säga aldrig, någon debatt om omskärelse här i USA. Jag är nästan helt säker på att detta inte är något som någon statlig institution vill "prove a point" med, men jag kan lika gärna ha fel. Det finns större, mer eknomiskt vinstmässiga projekt att lägga välgörenhetspengarna på, för USAs regering, än ett pytteland i Afrika som inte har något speciellt att ge USA. Krass jag är va?
Vad som gör mig rädd är att alla desa omskurna män kommer tro att de nu är immuna mot HIV och därför tror de kan gå ut och fortsätta ha oskyddat sex. Kanske i ännu större utsträckning än innan. Huh! Gratis kondomer ville de ju inte ta emot, men utbildning skulle inte skada.
(Brasklapp: Jag tyker inte om att bara skriva dumma saker om mitt nuvarande hemland, för så hemskt är det trots allt inte).

Hanna Lans sa...

Har de blivit erbjudna gratiskondomer, det såg inte jag.

Nej, USA stödjer nog inte ett sådant land av ren välgörenhet, och för att vara USAs regering så är 30 miljoner dollar ingenting, så det verkar konstigt. Men en privat organisation står det inget om.

Jadu, de där männen som tror att de kan ha sex hit och dit och inte bli vare sig smittad eller smitta någon annan... De finns i alla länder, oomskurna som omskurna. Men visst finns det en risk för att det ska eskalera.