söndag 10 juli 2011

Jä..a skitautobahn

När man suttit fast på autobahn både mellan Kiel och Amsterdam, samt mellan Amsterdam och Antwerpen. Då lackar man ur rejält när man fastnar även mellan Antwerpen och Bologne-sûr-mer. I Tyskland tror jag vi hade en genomsnittlig hastighet på 40 km/tim. Det fattar vemsomhelst att resan blir några timmar för lång för att vara behaglig. Man tänker dock positivt. Inte kan det vara vägarbete även nästföljande sträcka? Jomen, ser ni, det kan det. Så man kör och kör och vräker i sig godis för att inte somna. Gps-ladyn tycker att man ska fortsätta på den föreslagna vägen. Det tycker inte kvinnan i bilen. Hon pekar med hela handen till sin sambo, som inte vågar annat än lyda omedelbart, och se, man hamnar på oerhört trevliga vägar som i det närmaste är bilfria. Man får tjingsa på kossor, lukta på landskapet och slutar môla i sig godis av pur lycka. Så hamnar man tillslut i en liten by med historiskt värde från första världskriget. Där äter man en delikat middag och får personlig guidning till franska gränsen och beyond, av den trevlige restaurangchefen. På köpet får man köra genom en medeltida by på en kulle. Så underbart! Achtung alla: Skippa motorvägarna om ni ska ut i Europa i sommar, ta småvägarna. Tar samma tid och ni får det mycket trevligare.
 Middag i byn Ieper. (Som också hade en enorm katedral. Typ lika stor som resten av staden.)


Utsikt från den gulliga lilla byn Cassel. Om jag hade haft en någorlunda bra kamera, så hade ni kunnat njuta av en alldeles underbar utsikt där någonstans till vänster om kapellet.

5 kommentarer:

camillos sa...

Det låter mysigare att åka på småvägar, då får man ju se så mycket mer!

Marina sa...

Du har alldeles rätt! Tyskland är för många (inklusive mig tyvärr) "den där transportsträckan" bara för att ta sig vidare, och då blir det ju ofta så att autobahn används och man käkar vid de där tråkiga rastställena - nej, jag håller med: Åk av den stora vägen och upptäck allt det underbara som finns bakom!

NEWYORKMAMMAN sa...

Vad hungrig jag blir! Och sugen pa att bila i Europa, pa smavagar forstas.

Linnéa i Alabama sa...

Fint! Här kommer en bokrecention - http://linneaiusa.com/2011/07/11/som-nagon-annan-baddar-av-hanna-lans/

Hanna Lans sa...

Mysigt var det! Och Tyskland är ju egentligen ett väldigt fint land om man tar sig bort från motorvägarna. Många fina städer och mysiga restauranger!