måndag 5 september 2011

Misslyckad

Jag skulle ju koka slånbärssaft. Jag kokade och kokade. Något gjorde jag tydligen fel, för det blev inte saft. Det blev gelé. Till sonens stora glädje, han älskar gelé. Men något surare och liksom t o r r t i smaken, det får man leta efter.

7 kommentarer:

Frida Åberg sa...

Hehe, nja ser inte ut som saft...tyvärr. Frös du slânbären innan, annars är de fulla av garvsyra.

Pockethexan sa...

Du skulle nog ha glädje av Elin Eks bok "Super tanten" som jag skriver om hos mig. Hon berättade på bokeventet att hon älskar att safta o sylta sina egenblockade bär o det är verkligen många recept o de på kakorna var i alla falla goda...

Kramis i från Pockethexan som undrar om du kommer på uppföljningen av Barbara Voors skrivarkurs i okt.?
Jag ska försöka gå..

Hanna Lans sa...

Frida: Jodå, jag frös dem i två hela dygn. Men jag undrar om det kanske inte är riktigt säsong än. Några veckor till kanske de behöver.

Pockethexan: Ja, jag har i alla fall sagt att jag är intresserad! Hoppas vi ses då och tack för tipset på bok!

Frida Åberg sa...

DEt bâdar inte gott för mina slânbär, plockade i dina hemtrakter, som ligger och väntar i frysen. Kanske fâr bli likör med förhoppning om att alkoholen döljer sur/bitterheten.

Hanna Lans sa...

Jag hade mina i frysen i två dygn. Men det hjälpte inte. Kan det vara så att det är för tidigt på säsongen?

Anonym sa...

Haha... det är tur att det finna annat du är bra på!
Överlåt du saftkokandet till andra... :)

Hanna Lans sa...

Fast jag tänker att "skam den som ger sig". Här ska plockas nya slånbär!