lördag 3 september 2011

Egenutgivarföreningen

En sådan startar vi, eller hur?! Det närmaste jag hittar är NOFF-nordiska oberoende förlags förening. Det kostar 1.200 kr/år att vara medlem där och rent krasst vet jag inte vad man betalar för. Deras jurist erbjuder en gratiskonsultation, men sedan kostar det. Det jag efterfrågar är en förening av egenutgivare där man kan träffas och ge varandra tips på tryckerier, lektörer, marknadsföring etc. Ja, det kan man få via bloggar och sajter som 1av3 och kapitel1 etc, men jag menar en förening där man träffas i verkliga livet. Som kan dela på en monter på Bokmässan. Som kan komma med hurrarop och ge råg i ryggen. Jag skulle själv behöva lite mer av det sistnämnda.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en jättebra idé... om det inte kostar 1200kr per år. Och en egen monter på bokmässan... Ja, allt går lättare om man kan hjälpa varandra med tips och råd. :-)

Hanna Lans sa...

Jag tänkte att det skulle vara alldeles supergratis. Man måste ändå punga ut med så mycket pengar ur egen ficka när man ger ut själv. Men är man fem utgivare som delar på en monter, då får man ner kostnaden och kan dessutom gå och äta lunch i umgångar. :)

Kristina Svensson sa...

Hej!

Jag håller helt med! Gå ihop om en monter (både för att hålla ner kostnaderna och för att man faktiskt ska kunna äta lunch samt gå en sväng och kika på lite annat) är absolut ett mål.

Jag kan också se att man kan hjälpas åt vad gäller att dela med sig av sina erfarenheter.

Om det är många som ska till bokmässan i år kanske vi kunde dra ihop ett gäng och bara bolla lite idéer.

Duktiga Tjejen sa...

Im in! (snart).

Joanna Björkqvist sa...

Låter som en alldeles strålande idé!

Håller med Kristina om att vi kanske kan ses på Bokmässan. jag ska dit den 24! :)

Hanna Lans sa...

Ev. är jag där alla dagar. Så den 24e passar säkert bra. DT: Ska du ner på Bokmässan och i så fall vilken dag? Kristina, Joanna och jag bor ju i krokarna, så vi skulle kunna träffas lite närsom.

Hanna Lans sa...

Helena: Bor du i närheten och är du i så fall intresserad?

Kristina Svensson sa...

Vi skulle ju alltid kunna ses före eller efter bokmässans öppettider utanför mässområdet (exempelvis på Livingroom i nedervåningen på Gothia towers).

Då kan vi passa på när tillresta är i stan och vi Gbg-are behöver inte gå på bokmässan just den dagen.

Anonym sa...

Jag bor tyvärr inte i närheten och jag har inga möjligheter att komma till bokmässan i år.

Hanna Lans sa...

Jag tycker vi siktar på lördagen den 24e. Helst utanför mässområdet eftersom det är så makalöst hög ljudnivå därinne.

Kristina Svensson sa...

Låter bra tycker jag!

Förresten, går det inte att slå på någon "kryssa i här så mejlar vi dig ett mejl när någon svarat"-funktion här? Så som jag har på mina kommentarer. Blir nuts över att komma ihåg var jag gått in och kommenterat...

Hanna Lans sa...

Jag tror bara att det finns på Wordpress, irriterande, jag vet! Det är meningen att jag ska ändra blogg till Wordpress, men jag är lite långsam i vändningarna.

Kristina Svensson sa...

:-)
Då får du här en spark i häcken :-)

Gör en egen webbsida så kan du göra allt. Jag kör binero som webbhotell (hyfsat användarvänligt), vet andra som är nöjda med surftown.

Installera wordpress, välj ett tema och sedan är det bara att köra!