måndag 5 september 2011

Nästa boktitel

Jag börjar så smått fundera över min nästa romans titel. Just nu har den bara en arbetstitel. Ni vet en sådan som man måste ha för att behålla fokus så att man följer en linje. Jag behöver dryfta den lite, så att jag kommer över tröskeln för att hitta på en ny: Höja sina röster, kallar jag manuskriptet. Men så tänker jag på Stockholm rosé. Den handlar om Stureplan och rosévin m.m. Min handlar om Göteborg och är svart. Kolsvart. Kanske borde den rida på modeboken och kallas Göteborg noir ...?

Rent krasst vill jag ha något med direkt anslag. Som väcker lite obehag men också nyfikenhet och jävlar anamma. Förslag emottages tacksamt!

Uppdatering: Ungefär såhär blir början. Tre kvinnor med olika relation till en och samme man. En man som inte är särskilt snäll. *Eh, har jag fastnat på ett och samma tema kanske* Olika sätt att tackla relationen och resultatet av dessa sätt. Detta är dock inte uppföljaren till min första. Denna är helt fiktiv.

12 kommentarer:

Annika, Bokplantan sa...

Du får nog avslöja lite mer om handlingen. Då är det lättare att ha en åsikt. Är det uppföljaren? I sådana fall är det ju bra om titeln på något sätt går i samklang med den första.

Hanna Lans sa...

Nu har jag kört en liten uppdatering. Det är inte uppföljaren. Det är en helt fiktiv berättelse som en dum man och tre kvinnor som hanterar den dumme mannen på olika sätt. Hehe ...

Sofie sa...

Varför tycker du inte att "Höja sina röster" fungerar?

Duktiga Tjejen sa...

Eller så får den helt enkelt heta "kolsvart"?!

Frida Åberg sa...

Kör ngt med svart + ngt. Svart kärlek, svart stad, svarta band eller vad vet jag. Men om den är somber är det schysst o ha en rå titel tycker jag. Alt till svart finns ju även, mörk o dyl. Är säker på att du hittar ngt bra o ser fram emot läsning!

Hanna Lans sa...

Jag gillar det där med "mörk". Min tanke med "Höja sina röster" kommer från sången "Åh åh åh tjejer, vi måste höja våra röster för att höras". Eftersom det handlar om kvinnor som klipper med sina hämningar och föreställningar om hur man måste bete sig, och tar saken i egna händer.

NEWYORKMAMMAN sa...

Rent instinktivt känner jag att Göteborg blir fel. Förlåt att jag är negativ, borde komma med förslag istället. Ska fundera. Titeln är ju superviktig. Jag gillar "noir"...

Hanna Lans sa...

Du menar att "Göteborg" inte riktigt håller måttet? Jag gillar också "noir", men att låta den heta "Mörk noir" blir kaka på kaka. Fundera och kom gärna med förslag! Du har ju lite inside info om hela handlingen, så kanske kommer du på nå't.

NEWYORKMAMMAN sa...

Tyvärr håller nog inte Göteborg måttet. Mörk noir låter som en choklad. Vi dryftar vidare i email.

Hanna Lans sa...

NYC-mamman: Din kommetar var min 2222:e kommentar! Nej, jag håller inte koll på sådant, men det såg så märkligt ut att det inte gick att undgå.

Tack för hjälpen med titel!

Anonym sa...

Här kommer några titelförslag först min favvo, med tanke på din första boktitel.
Ur den svarta askan i elden

träffpunkt noir
tres noir

Mvh Helena

Hanna Lans sa...

Helena: Tack för förslag! Den första suger jag lite på. Den skulle passa på uppföljaren till Som någon annan bäddar. Noir är ett ord jag gillar. Måste smaka på orden ännu mer.