Sonen och jag tog en sväng till havet. Vi skulle plocka rönnbär till rönnbärsgelé. Men vi hittade inga. Så vi plockade slånbär istället. Hur svårt kan det vara att göra saft på det, tänkte jag. Tja, svårt och svårt. Men hemskt omständligt. Först har vi lagt bären i frysen. Där ska de ligga i ett dygn. Sedan ska man koka i tre dagar. Meh ..., nutidsmänniskan vill göra saft som tar femton minuter ju. Men, som den pedagog man är, så ska man prompt pröva. Så nu vet ni vad jag ska göra under helgen. Koka saft.
Det blev en bukett sensommarblomster också. Och manetspaning och krabbfiske. Underbara hav!
5 kommentarer:
Jag har aldrig druckit slånbärssaft. Du får rapportera hur det smakar!
Oj, så husligt!! Jag håller mig till mina kantareller jag!
Jag hade gärna hållt mig till kantareller. Men jag hittar ju inga!
Birgittta S. gjorde slånbärslikör när vi bodde på Matildebergsgatan. Den blev riktigt god. Du kan nog få recept av Anna.//Pappan
Jag tänkte faktiskt på den där likören, men vill ju göra ett barntillåtet alternativ. Det finns mängder av slånbär, så om smaken blir god kanske jag slår till med starkvarianten också. :)
Skicka en kommentar