torsdag 21 april 2011

Nya ord

Det här med att lära sig nya ord. Som två-åring lär man sig i genomsnitt 60 ord per dag. P e r  d a g ! ! Jag är glad om jag överhuvudtaget lär mig något nytt. Idag har jag lagt till ett ord i min vokabulär: Anafor. Jag vet inte varför jag inte snappat upp detta förr, för det är något jag använder mig av rätt så frekvent i mitt skrivande.

Från Wikipedia: Anafor (från grekiskans anaphérō, "jag upprepar") är ett retoriskt grepp där talaren upprepar ett eller flera ord i början av flera meningar eller satser.

7 kommentarer:

oumberligating sa...

Hej Hanna! I ärlighetens namn så hade jag självklart hoppats på att få en lång och fin kommentar inne på min fina blogg med, men det är ju helt okej att du skrev under det aktuella inlägget inne hos min Kära Hustru!
Självklart ska Pockethexan mingla av bara "den" inne på själva mässan, men hon kommer behöva vila upp sig då och då! Du kan inte ana hur mycket extra "morfin" det behövdes för henne att klara av skrivarkursen, dessutom hade jag ingen nytta av henne under hela veckan efter! (ler) Hon bara låg där och var vacker i sitt soffhörn!
Blir nyfiken på din bok, nu vill både jag och Hexan läsa den, kan vi köpa den direkt av dig och på såvis få den signerad eller ska jag beställa den via nätet så får du "knåpa" i den när vi ses vid mässan eller om det blir någon fortsättning på Er skrivarkus?
Jag gillar nya ord jag med och nu är du "fast" vi Vikingar gör så vi tar det vi vill och terroriserar alla bloggar vi tycker är bra!
Mitt för mig tidigare okända ord som dök upp i en tidning förra veckarn var:
Antediluviansk - Uråldrig (eg. före syndafloden)
Ska själfallet använda ordet Antediluviansk om alla som inte gillar min blogg...(ler)
Ha nu en fin Påsk alla kategorier!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Hanna Lans sa...

Nu har jag kommenterat inne hos dig! Glad påsk till er!

vally sa...

Jag läste på lite
Epifor är när sista ordet upprepas.
Kul med nya ord.
Tyvärr fastnar de inte lika lätt nu för tiden.
Bara att gilla läget.

Hanna/Morran sa...

Vally: Oj, nu har jag lärt mig två nya ord idag! Som jag dessutom kommer ha användning för. Då är chansen större att de stannar kvar. :)

nillas liv på pinnen sa...

Ha, det visste jag inte!

NEWYORKMAMMAN sa...

Jag kanner att jag liksom byter ut mina ord, Det blir svenskan mot engelskan och inget ordforrad blir sarskilt berikat. Trist. Anafor/epifor, tja, kan kanske anvandas i psykologisammanhang...

Hanna Lans sa...

NYC-mamman: Du lär dig säkert engelska ord också, då blir det dubbelt så många! Första nya ordet jag lärde mig i nya världen var coil. :)