måndag 18 april 2011

Vänner från förr

Jag blev så lycklig när jag öppnade min mail i morse. Min granne från åren i USA hade skickat en vänförfrågan via FB. Jag har letat efter henne men inte hittat. Inte konstigt, hon hade ett fiktivt namn och hade inte varit medlem så länge. Min ljuvliga cello-spelande väninna! Hon är med i min roman. En gång blev hon ledsen då hon hörde mig kalla henne "min granne" framför någon annan. I USA säger man vän om man är vän, säger man "granne" så är det att visa distans från denna. I Sverige säger vi ju gärna "det här är min granne" med ett leende, så förstår alla att man även är vänner. Vi redde naturligtvis ut det hela och efter det fick hon vara min"BNF- best neighbor forever" istället för BFF. Jag har fått frågan från flera personer om väninnan i boken finns kvar i mitt liv och jag har varit tvungen att säga nej. Det var något av det allra svåraste med att flytta, att förlora henne. Men i denna fantastiska virtuella värld så möts vi nu igen! Jag höll på att svara "My Love" till henne, men med tanke på att vi inte har hörts på några år, så valde jag att bara skriva "Ooohhh!!!!!"

5 kommentarer:

Marie A sa...

Nu är boken utläst, jag blev så arg i går på Mannen i slutet av boken att jag var tvungen att lägga den ifrån mig en stund.

Det var då jag gick och tvättade våra fönster.

Var helt enkelt tvungen a trycka på paus en stund. Men vad bra du skriver, det är inte många böcker som är så välskrivna med ett språk som får en att vilja vända sida för att se vad som döljer sig där. All lycka till dig och din son!

vally sa...

Minns att jag läste om din cellospelande granne. Hon var så ledsen när du skulle flytta.
Fantastiskt att ni kan finna varandra igen.

Hanna Lans sa...

Marie: Stort tack för din fina feed-back! Ja, man blir arg på Mannen...

Vally: Ja, jag var tvungen att gråta en liten skvätt, så glad blev jag!

mockapocka sa...

Säga vad man vill om fb (och det finns verkligen mycket att säga) men detär relativt lätt att hitta återknyta även efter lång tid. Och det kan vara väldigt, väldigt roligt!
Kul för er!

Hanna Lans sa...

Ja, det här var riktigt ritkigt roligt! Vi har mailat foton och info stora delar av dagen. :)