tisdag 12 april 2011

BBB-bättre begagnad bil

Jag har allvarligt börjat fundera på om jag kanske ska sälja min bil. Det känns inte försvarbart att ha den faktiskt.

Nackdelar med bil: Miljöbov (trots miljöbilscertifikat) pengaslukare, försoffningsfrämjare.

Positivt med bil: Frihet att åka varsomhelst närsomhelst.

Men i ett hushåll på två vuxna som knappt tar sig utanför området, behövs det verkligen två bilar då? Det finns ju ett flertal cyklar och buss från dörr till dörr, hus-stan.

Det här tåls att tänka på. Jag bör leva som jag lär, dvs miljövänligt. Jag bör leva efter plånboken, dvs cykla. Jag bör leva så att kroppen orkar en massa år till, dvs cykla.

Men åh, friheten. F-r-i-h-e-t-e-n.

5 kommentarer:

mockapocka sa...

Vill heller inte ha bil. Åtminstone inte två som vi har nu. Har funderat fram och tillbaka på att byta jobb och jobba där jag bor i stället för två mil bort (med taskiga bussförbindelser). När jag tänker tanken känner jag frihet. Fri från behovet/beroendet av bil. Underbart. Men just nu vill jag inte byta jobb. Trivs bra. Fast dyker det upp ett likvärdigt jobb här hemma kommer jag inte att tveka.

NEWYORKMAMMAN sa...

Och här sitter jag på Manhattan där man absolut inte behöver någon bil och vill inget hellre än att ha en egen bil! Vi gjorde ju oss av med vår miljöbov för några år sedan just för att den var det: en miljöbov! Men nu...åh, tänk att kunna åka till affären och handla hem ett lass matvarukassar! Inte behöva släpa fram och tillbaka på vagnen. Vilken dröm...
Men jag tycker du ska göra dig av med din bil, för det kan ju räcka med en. Modigt, i Sverige där alla tyckds behöva två bilar;-). Det kan bli en spännande fortsättnig det här.

Hanna Lans sa...

Fast NYC-mamman: Jag har aldrig känt mig så fast på ett ställe som på Manhattan utan bil. USA är ju inte riktigt som Sverige med bussförbildelserna. Här stannar ju expressbussarna på en massa ställen och är schemalagda så att de ska passa med anslutingsbussarna. Inget läskigt Port Authority att tvingas ta en buss ifrån och ändå inte komma fram till den plats man vill. Och att cykla ut från Manhattan... HAHAHA!! Nej, jag förstår precis ditt behov av bil på den ön.

Mockapocka: Ja, det är ju faktiskt en frihet i att inte ha bil också!

Marie A sa...

Jag vill kunna cykla till jobbet, men inte med livet som insats! Buss kan jag inte tänka mig att åka till jobbet även om det skulle funka (hatar att sitta ihop med en massa folk i en varm buss på morgonen, där folk hostar och nyser och prasslar i tidningarna eller pratar i telefon) Jag vill ha min frihet att kunna åka när det passar mig och inte västtrafik! Så jag tror att jag behåller min bil ett tag till =)

Hanna Lans sa...

Från mitt hus går det en vaker cykelbana åt alla håll. Finns ingen anledning att ta bil egentligen. Förutom det där med främlingar alldeles för tätt inpå på bussen. Det är riktigt läskigt.