tisdag 28 juni 2011

Insomnia

Nu har jag legat i sängen i nästan fyra timmar utan att kunna somna. Jag har inte ens gäspat. De första två timmarna måste jag skylla på att jag läste klart en bok. Men de andra två då? Varför blir det såhär? Utsikterna inför morgondagen ser alltmer dystra ut. Vem orkar vara en trevlig person utan sömn? För även om jag inte kan sova, så behöver ju kroppen sömnen.

Boken, Vickys vintagebutik, slet jag åt mig på Ica i förrgår när jag var där för att hämta ut min nya sändning böcker. (Nej, jag var inte tillräckligt frisk för att göra det, men Posten har ju en dead-line, så det var inget annat att göra.) Utsidan ser trevlig ut, men titeln tilltalar mig egentligen inte alls. Men så tittade jag efter vad originaltiteln var, det gör jag alltid, ofta säger det något mer om boken, och se, där hette den A Vintage Affair. Mycket mer passande eftersom nutid kopplas ihop med tragiska händelser under andra världskriget. Vänskap nu och då, kan man kort och gott säga att boken handlar om. Samt en hel massa om kläder. Tycker man inte om kläder så ska man definititvt inte läsa denna bok. Men gör man det, då är den riktigt trevlig. Jag misstänkte att den skulle vara larvig, men det var den inte. Förutsägbar, ja. Men inte larvig. Och jag skulle inte heller sätta epitetet chic-lit om den. Trots kläderna, för dessa beskrivs utifrån det historiska perspektivet, inte för att förstärka hur snygg/sexig/sensuell huvudpersonen ser ut. En relationsroman med historisk anknytning.

2 kommentarer:

Sofie sa...

Din stackare! Jag hoppas att du somnade tillslut?

Hanna sa...

Efter att jag skrivit detta inlägg kom jag på att vi ahde supermedicinen NyQuil hemma. Jag tog en sipp och vips, däckade jag. :)