lördag 25 juni 2011

Dubbelmoralens högborg

Vad kan man säga? Newyorkmamman; KOM HEM!! Något är på väg att gå riktigt galet därborta. Vad är det republikanerna försöker göra? Varför vill man ha tillbaka kvinnorna fjättrade av lagar och spis? Är det p.g.a. lågkonjunkturen? Kommer den där andra kraschen i världsekonomin snart? Jag blir riktigt rädd.

10 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Sara Palin's land. I'm not surprised.

NEWYORKMAMMAN sa...

Jag förstår hur du tänker, men samtidigt så tycker jag att det är så fruktansvärt sjukt att missbruka droger när man är gravid. Det är min instinktiva reaktion. Jag blir bara arg när jag tänker på att en kvinna missbrukar droger och dödar sitt barn. Jag tycker hon skulle bli tvingad att sterilisera sig och aldrig mer få lov att föda barn. För fler barn kommer hon garanterat att föda. Och de kommer garanterat att få lida. Jag tycker samma straff skulle gälla för en man som utsätter barn för sexuella övergrepp eller fara på något sättÖ sterilisering och ingen möjlighet till fler barn. Mänsliga rättigheter, nej tack inte i det fallet.
Men, vad har det med republikanerna att göra? För det har inget med abortlagen att göra. Eller, är det jag som läser artikeln för snabbt? Och detta är inte Sara Palins land, det är Obamas land, basta!, sist jag kollade iallafall;-). Än har vi inte trillat dit. Vi ska nog hålla ställningarna mot Sara ett tag till Nilla.

Hannasomintehinnerloggaineftersomoausenpåtvtarslutnu sa...

Det är republikanerna som är bakåtsträvare, det var så jag tänkte. Jag anser inte heller att det är bra att nyttja droger när man är gravid, men här handlar det om en lag som är till för att skydda kvinnorna som inte gör det, det hindrar kvinnorna. Den lagen tolkas av domarna och som jag lsäte det handlar det om de konservativa, dvs republikanerna.

NEWYORKMAMMAN sa...

Jo det stämmer onekligen att de är, republikanerna, men jag får ändå inte riktigt ihop det här. Du får helt enkelt förklara lite mer för jag tycker att det är ganska bra med ett straff. Jag tycker nämligen att man är på tok för slappa som det är. Jag menar absolut inte att kvinnor ska straffas på något konstigt, gudfruktligt sätt (nu stavar jag nog helt åt väggarna) men drogmissbruket i det här landet är sjukt utbrett och barn far så illa. Jag ser det på andra sidan gatan. Jag mår så dåligt. Jag vet inte var jag ska ta vägen när jag ser en kvinna i åttonde månaden som är hög som en skyskrapa på crack eller vad det nu kan vara. Det är så fel. Tyvärr är det bottenskrapet i samhället som får ta smällen, men man måste börja någonstans. Och när det gäller barn har jag inga varmare känslor för fattiga, stackars vuxna knarkare. Inte ens om de är kvinnor. Det är ju därför antiabortlagen är så fruktansvärd. Det går ju inte att ha en sådan. Det finns ju till och med statistik som visar att sedan fri abort infördes har brottsstatistik och allt möjligt gått ner i USA. "Direct correlation". Tänk om alla oönskade skulle tvingas leva? Hemska tanke...

Hanna sa...

Om vi drar en parallell till dödsstraffet så har det ju visat sig att detta inte avskräcker folk att begå mord. Det finns alltså inget syfte med ett sådant straff.

Straffen ska också stå i proportion till brottet.

Nu vet ju jag att det ser helt annorlunda ut i USA än här, och att se en höggravid kvinna hög som ett hus tyvärr inte är helt ovanligt. Men att använda sig av en lag som skapats för att skydda kvinnan och fostret, till att yrka på livstids fängelse, det är missbruk av lagsystemet. Dessutom har de faktiskt inte kunnat påvisas att det var hennes missbruk som gjorde att hon fick missfall.

Vad jag vänder mig mest emot, är att jag ser tecken på alltför många ställen, att världen håller på att snärja kvinnorna igen, på de sätt som står tillbuds. USA står i framkant i detta. Sverige jamsar efter. Vad är det som händer i världen? Är det för att ekonomin är på väg ner? Så har det ju varit tidigare, att går värdlsekonomin ner, då tar den gamla förlegade människosynen över.

Jag rättfärdigar verkligen inte ett drogmissbruk när du är gravid eller har barn, eller alls för den delen, men jag menar att detta straff är kontraproduktivt. För att hjälpa barnen, och de som fastnat i ett missbruk, krävs en annan åtgärd.

Hanna sa...

Dessutom blir jag riktigt arg över det faktum att det alltid är kvinnan som får skit för att hon är gravid eller något hänt under graviditeten. Man är TVÅ om att göra barn. I USA där det är straffbart att stå bredvid någon som skjuter en tredje part, utan att ingripa, borde det faktiskt vara straffbart för den blivande pappan att inte ingripa om kvinnan som bär hans barn knarkar under graviditeten. Sedär, något att föra fram till domarna i detta fall.

Maria Engelwinge sa...

Jag önskar att jag inte läst detta för jag blir bara så arg och nedslagen. Vid en första känslomässig anblick reagerar nog många just känslomässigt. En gravid kvinna som genom narkotikamissbruk skadar eller dödar det ofödda barnet kan gott ha sitt straff. Primitiva känslor kommer upp. Men är det inte därför vi har infört ett rättssystem, för att människor som INTE är känslomässigt involverade ska döma? Tyvärr är en stor del av det amerikanska rättssystemet uppbyggt på tanken om vedergällning och hämnd, i statens regi. Jag är inte förvånad, men nedslagen.

Kanske mest nedslagen av kommentarer som de i det här inlägget och de under artikeln. Holier-than-thou-attityden. När vi reagerar med känslor glömmer vi att tänka ett steg längre. Vad kan det här få för konsekvenser för ALLA gravida kvinnor, inte bara de som försöker ta livet av sig eller missbrukar? Redan har kvinnor dömts för att ha halkat utomhus och på det viset förlorat barnet Det kan hända vem som helst.

Varför inte gräva ned kvinnorna till midjan och stena dem eller bränna dem på bål? Steget dit är inte långt.

Hannasominteorkarloggain sa...

Precis! Sedan har vi alla de som blivit våldtagna. Som först måste bevisa att de blivit just detta, och sedan ändå kanske bli dömda för att de på något sätt skadat fostret. Jag vet ju tyvärr också att männen i detta får en härskarposition, där de kan hävda att den blivande mamman skadat fostret medvetet, och så måste hon frikänna sig själv, trots att det kanske endast rör sig om hämnd från mannens sida. Ja, ett rättssytem som det amerikanske, som baseras på Guds lag, och därmed på moral, domarens och juryns moral, gör att processerna kan komma att gå överstyr väldigt lätt. Visst kan man efterfråga lite mer känslor i en svensk domstol, och den är inte vattentät mot felaktiga domar, men den ger ett bättre underlag för "lika för alla".

en annan sa...

USCH. I min värld är kärnan i problemet att man inte har fri abort. Och där verkar man ha fastnat (i USA).

Dvs barnets ultimativa rätt till sitt liv.

Vilken jättekonflikt det skapar när man tänker på det. Rent reflexmässigt känner jag att GIVETVIS har alla barn rätt att leva, inga barn skall dö i onödan NÅGONSIN. Men så enkelt är det inte.

Abort har man någonstans ändå lyckats lagskriva kring, så löser man den knuten borde åtminstone ett par av de mindre frivilliga graviditeterna försvinna.

Om man tänker som de gör här - att modern är skyldig att föra en sådan livsstil att hon säkerställer fostrets och därmed barnets liv - finns det inget utrymme för olyckor eller slumpmässiga dödsfall.

Det vore lika tokigt som att fängsla alla som någonsin varit inblandade i en bilolycka där någon dött.

Kan man inte bevisa uppsåt – borde man inte bestraffas.

Sen har vi andra sidan av det tragiska myntet – vem skall fängslas för att en mamma får knarka? Vem skall dö för att en mamma knarkar ihjäl sig?

Hanna sa...

En annan: Mycket tänkvärt! Själv skulle jag vilja föreslå gratis kondomer hos socialsekreterarna som tar hand om utsatta grupper, men detta skulle säkert kunna leda till att kondomerna används i knarksmuggling, och inte i preventivt syfte.