fredag 24 juni 2011

Bröl

Så jag tog vovven på en kvällsrunda. Ett stort antal människor har firat midsommar i sina hus häromkring. I vissa fall har husägarna upplåtit sina hus till en yngre generation. Jag undrar om de vet vad det ställer till med då. För grannarna. När ett gäng ynglingar, yngre män, inga tonåringar längre, kommer tillsammans och dricker alkohol, vad händer då? Jo, då brölas det. Jag finner ingen som helst anledning till detta ljud. Det är inte ens ett försök till skrålande av sånger, det bara brölas. Rätt ut. Är det ett parningsrop? Ett stridsrop? Övar de inför någon slags sammandrabbning? Frågorna blir oändliga. Det enda jag vet med säkerhet, är att grannarna, typ en sådan som jag, blir en aningens irriterade.

5 kommentarer:

en annan sa...

Jamen fatta! :-D Vi har också grannar, som inte är så gamla själva, som har kamrater som inte heller är så gamla, vars konversation uppenbarligen degraderas till brölande ju längre (fest-)kvällen lider.

Och jag har två små pojkar här hemma. Skall bli mycket intressant att se om det där är något alla pojkar går igenom... (fast man kanske aldrig får höra brölen som morsa).

Hanna sa...

En annan granne gick in i sin morgonrock och läste lusen av dem. ;)

Sofie sa...

Vilken bra granne! Jag hade nog lagt en kudde över huvudet och varit sur hela natten.

en annan sa...

:-D Jag somnar ifrån det mesta, tänker att tids nog kommer vi att vara en av de som har fest och då har vi "en innestående" så att säga. Även om våra vänner hittills aldrig har ägnat sig åt speciellt mycket brölande (de flesta har kommit ur neandertalstadiet...).

vally sa...

Brölet går väl an.
Sprit in, vett ut, och misshandel och förstörelselusta tar överhand.
Det tycker jag är värre.