måndag 13 juni 2011

Cyklar och frihetskänslan

Som cyklist värnar man om frihetskänslan. Jaha. Vad har det att göra med säkerheten? Som bilist kan man också värna om frihetskänslan. Jag kan tänka mig att folk i cab:ar helst inte stannar för rödljus. Det är ju så skönt med vind i håret. Om 150.000 cyklister i Stockholm helt plötsligt kan strunta i trafikreglerna, så tror jag att det kommer ryka en och annan frihetstörstande cyklist. Lite spill får man räkna med?

8 kommentarer:

Boman sa...

Jag känner en sån frihetskänsla när jag kör för fort. Jag vill ha det legaliserat!
Cyklister som inte följer trafikregler är livsfarliga för andra och utsätter sig själva för livsfara dessutom. De borde buras in. Eller bötfällas kraftigt i alla fall.

nillas liv på pinnen sa...

Jag är en frihetsälskande cyklist, men något behov av att köra mot rött har jag icke.

Hanna sa...

Jag är frihetsälskande på alla plan! Mot rött cyklar jag inte. Kanske att politikerna menar att fler kommer att ställa bilen då och cykla istället. Om det inte finns några regler. Men det tror jag är ett felaktigt resonemang i så fall. Lika fel som att säga att reglerna ska slopas för cyklister. De finns till för allas säkerhet ju.

Anonym sa...

Det finns faktiskt trafikregler, men i Frankrike som har pippi pâ att lägga sina gator i labyrinter, kom det et ny lag 1 juli 2011. Cyklister fâr lov att köra mot enkelriktade gator. et gör ju alla i vilket fall som helst, pâ trottoaren, mot rött ljus och hur som haver...Jag tycker det är enastâende att fransmännen fortfarande inte fatat att en cykel är ett trafikfordon pâ gatan och inte nân laiban leksak. För inte sâ länge sen, sâg jag en äldre kostymklädd herre med portfölj och vitt lângt hâr som kom cyklande i full fart mot rött ljus framför bistron pâ hörnet och muttrande nâgot idiotisk om moderna röda ljus...jag blev sâ full i skratt, för mannen tillhörde en socialklass, som skall vara ett föredöme. Jag är den enda cyklisten mig veterligen som sträcker ut armen för att signalera att jag ändrar körriktning...tur att bilisterna har lärt sig det !

Gammelmor

Anonym sa...

Vadâ frihetskänslan och cyklar ?

Frihetskänsla fâr man när man följer lagen eller gör rätt. Inte när man mâste rädda sitt skinn, som Biskop Thomas under Stockholms blodbad !

Gammelmor

Hanna sa...

Jag måste tydligen googla Biskop Thomas, han låter klok. :)

Anonym sa...

Han hade tur att nâgon lyssnade pâ honom

-när han stammade fram pâ stupstocken att han varit tvingad att skriva pâ den danske kungens befallning om blodbad och att han därför klämt in en bit papper under sigillet där det stod skrivet. Undrar om det hade funkat för de fransmän som samarbetat med fienden efter Andra världskriget ? Om man använt pergament och sigiller, kanske, men i det tekniskt moderna samhället ges ingen second chans eller ens kritik !
Gammelmor

Hanna sa...

Under sigillet minsann, lurigt!