onsdag 30 mars 2011

Skrivarmarathon

I november hålls något slags skrivarmarathon via nätet. Det låter jätteroligt och jag ska definitivt försöka vara med i år. Synd att det inte hålls nu i april eller maj bara, det hade passat mig bättre. Att köra sitt eget race kan ju vara givande också, men när 200.000 personer över hela världen kör samma samtidigt, så nog måste det ge en extra skjuts?

7 kommentarer:

mockapocka sa...

Men hur går det där till? Tävlar man i hur länge man kan skriva oavbrutet?

Hanna Lans sa...

Hahaha, det hade varit något det! Nej, på en månad ska man ha skrivit ett visst antal ord, som i rätt storlek etc blir 175 sidor. Av 200.000 deltagare, klarade 30.000 av det. Dessa är alla vinnare i tävlingen. Men idén är ju så bra! Att man får en rejäl hjälp på vägen att skriva klart en roman.

mockapocka sa...

Fiffigt! Det ska jag tipsa nilla.

camillos sa...

Men blir det till hjälp eller får man inte skrivkramp?

Hanna/Morran sa...

Tanken är att man ska tvingas skriva oavsett om det är bra eller inte. Det var det som jag fastnade för, att det viktiga i processen är kvantitet, inte kvalitet. Kvaliteten kan man putsa på i efterhand, men kvantitet är svårare. Vem var det som sa "kvantitet är en form av kvalitet"? I alla fall, det är skrivkrampen som ska få sig en rejäl avhyvling och aldrig komma tillbaka!

Nillas sa...

Låter kul!
Men ska alla skriva på engelska då eller är det skitsamma om man inte kan läsa varandras?

Hanna Lans sa...

Nilla: Det finns en svensk gren som man anmäler sig till, men räkneverket som räknar allas ord verkar vara samma för alla.