torsdag 3 mars 2011

Misstag jag begått som egenförläggare, del ett

Känner mig lite dum. Som jurist, även en overksam sådan, borde jag kunna läsa avtal. Men se, lite för ivrig skulle jag sätta ett pris på min bok. Där borde jag ha sett att till vissa, så står leverantören för portot. Hos andra står beställaren för detsamma. Till en beställare har jag skrivit på ett avtal till och med maj, där leverantören ska stå för portot. Leverantören, det är jag det. Eftersom jag ville sätta ett så lågt pris på boken som möjligt, la jag mig på tryckkostnaden för densamma. Jag missade helt och hållet att jag själv skulle stå för portot. Detta innebär att jag förlorar pengar för varje skickad bok. Jag antar att det är sådant jag kommer att se tillbaka på om några år och le lite åt mina nybörjarmisstag. Så snart maj är här är det jag som ändrar priset.

4 kommentarer:

vally sa...

Ångrar att jag inte beställde genom dig.
Ännu ingen bok.

Hanna/Morran sa...

Men fy vad tråkigt! Både för dig och för mig. Var det genom Adlibris? De har väl garanterad leveranstid? De har mina böcker och ska skicka inom två dagar från beställningen. Sedan skickar de väl med långsammaste postgången, men boken borde väl ändå ha varit framma redan i förrgår tycker jag. Riktigt tråkigt! Hoppas den är värd väntan...

Desirée sa...

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Vill beställa din bok, men ska kanske inte välja dyraportotleverantören??

Hanna Lans sa...

Dyrportoleverantören är när biblioteken beställer som tur är. Adlibris ska vara bäst och snabbast, men ev. är det dem som Vally haft problem med? Köper du direkt genom mig blir det 110 kr med frakten inräknad.