lördag 19 mars 2011

Bodil

Här sitter Bodil i sin farfars fåtölj, Paddan. Eller vad var det nu den hette? Inte är det Vår Fru i alla fall. Det kostade 300 kronor att få höra Bodil läsa stycken ur sina böcker. Det var väl trivsamt, men jag tycker att det hade räckt med en summa om 150 riksdaler. Nej, jag är inte en snåljåp, men för 300 kronor vill jag ha lite mer show. Ska man bara läsa ur sina böcker så räknas det mer som reklam i min värld och då tycker jag 300 är lite väl att ta i. Stenhammarsalens fåtöljer var nog inte ens en femtedel så skön som Malmstensfåtöljen på scen. Det var en paus också. Den hade inte behövts. Det hade räckt med en timmes föreställning och hälften av inträdessumman. Då hade jag varit nöjd med kvällen. Mer än nöjd. Nu kommer den istället att falla ur minnet ganska omgående. Vilket är synd på en så bra författare.

5 kommentarer:

NEWYORKMAMMAN sa...

Vad trakigt. Men det kanske ar for att du ar sa gammal som du tycker det ar dyrt? Nej jag skojar bara! Hon ser lacker ut dar hon sitter i sina gula klader i sin gula fatolj. Och sitt gula har ser det nastan ut som! Gillar pingvinen. Ar det bokforlaget eller bara rekvisita? Vad laste hon?

Desirée sa...

Hmmm... ja, trist när man känner att man inte fått valuta för pengarna.

Önskar dig en härlig söndag!

Hanna Lans sa...

Jag förstod aldrig det där med pingvinen. I slutet dansade hon lite med den och pussade den på nosen. Näbben? Hennes kläder var faktiskt gröna på bilden och håret brunt. Hon började med ett par fula svarta byxor och tog av och på en kavaj. Hon läste ur tio av sina böcker och förklarade vad som hade hänt i boken innan och vad som skulle hända efter. I en bok kom hon inte ihåg vad som hände... Hon la ifrån sig böckerna i traven med böcker och emellanåt visade hon en filmsnutt på den skrynkliga skärmen bakom.

nillas liv på pinnen sa...

Låter lite halvkomiskt, tycker jag! Det du beskriver i kommentaren ovan, alltså.
Annars är författaraftnar gratsi i min värld men jag bor heller inte i storstan.

Hanna Lans sa...

Jag tycker också att det ska vara gratis! Trots att jag bor i storstan. :)