torsdag 10 mars 2011

Fastnat

Hjälp, jag har fastnat. På sidan 91 för att vara exakt. Jag vill inte vara på sidan 91, jag vill vara på sidan 200 och nästan vara klar. Jag har inte fastnat för att jag inte vet vad jag vill skriva. Jag har fastnat för att det är så tråkigt att skriva ner sådant som redan existerar. Tänk om man kunde sätta sig vid datorn och hitta på helt nytt varje gång. Flera författare verkar ju arbeta så. Att de inte vet vad som ska hända förrän de sätter sig vid datorn. Sådan verkar inte jag vara alls. Allt finns redan inne i huvudet. Färdigt att skriva ner. Men, vad tråkigt det är emellanåt. Som att ta diktamen. Som en bok man har läst hundra gånger. Man tycker inte det är så skoj då.

Förresten: När jag gick i skolan fick jag lära mig att man skrev... Istället för ...  När ändrades detta? Jag fick även lära mig att man kunde skriva..,  men nuförtiden ska man skriva ..., Varför?

4 kommentarer:

vally sa...

Både gammalt och nytt gäller.
Så tror jag.

Hanna/Morran sa...

Det var en kommunikatör som sa till mig att ändra i mitt manus. För att jag skrivit... istället för ... Ser jätteknepigt ut tycker jag, men tydligen ska det vara så. Jag ser det överallt i böcker nu, men inte i böcker från några år tillbaka.

Annika, Bokplantan sa...

What??? Jag ser också... precis överallt. Men i Svenska skrivregler står det ...

Endast när ett ord är avhugget ska det var...

Har jag en gammal upplaga?

Hanna Lans sa...

Annika: Då har du nog en ny upplaga!