lördag 31 december 2011

Trevlig lista

Här ligger jag på en bra placering. Vad trevligt! Dessutom ligger flera vänner också på bra placeringar, underbart! Tyvärr måste jag erkänna att jag inte läst de flesta av böckerna på listan, många känner jag inte ens till. Sorgligt, måste läsa lite mer tror jag. Att smaken dock är som baken (jaja, slitet uttryck, so sue me) visas av att en riktigt dålig bok ligger som 5a. Den glömda trädgården. Vilket får mig att undra över vad jag skulle tycka om min egen bok om jag kunde läsa den objektivt?

9 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Nog är det intressant med smaken. Själv är jag omåttligt mallig över min bok egen roman anses bättre än den bästa bok jag själv någonsin läst; Timmarna av Michael Cunningham. Den och Doktor glas av Hjalmar Söderberg är de enda böcker jag läst tre gånger och älskat lika mycket varje gång.

Den glömda trädgården gav jag en tvåa och tyckte periodvis riktigt illa om. Intressant!

GOTT NYTT ÅR, för nu hörs vi nog inte förrän nästa år!

Hanna Lans sa...

Skönt att höra att någon mer än jag kände så inför Den Glömda Trädgården. Och med dina exempel på vad du tyckte om, så visar det ju ännu mer på att det finns en stor marknad för alla böcker och att ingen kan bestämma vad som är dålig resp. bra litteratur!

Mångmamma sa...

Hm, "Den Glömda Trädgården" kan jag inte ens minnas att jag läst men jag hade nog placerat böckerna på ett helt annat sätt.
Till exempel gillade jag "Sirila Gentlemän sökes" av Karin Brunk-Holmquist.
Överlag har jag svårt att poängsätta böcker av vitt skilda genrer, alla typer av texter kan ha sina företräden och sin läsekrets!

Men Gott Slut och Gott Nytt År i alla fall! :)

Duktiga Tjejen sa...

Det är jättesvårt att sätta betyg på böcker iform av en siffra!

Men, tycker inte att du kan skriva att Den glömda trädgården ÄR dålig, däremot att du tycker det. I Loved it och ser fram emot hennes andra bok som just kommit på svensk pocket. Smaken är som baken...

Duktiga Tjejen sa...

Rolig lista, vilken GALNING som läst 100 böcker va?! ;) Hihi.

Hanna Lans sa...

Nej, jag kan inte säga att den ÄR dålig. Men jag kan säga att det är en dålig översättning. Jag tycker inte om att recensera böcker egentligen, det var väl mest så att jag blev på så himla dåligt humör över att ha ödslat tid på en bok som jag tyckte var så himla kass.

Hundra böcker på ett år känns lite mastigt. Måste vara en utomordentligt galen person som har gjort det. ;)

Hanna Lans sa...

Mångmamma: Jag gillar upplägget i Karin B Holmkvists böcker, men hon har en massa felaktiga tempusändringar som gör mig galen ...

Duktiga Tjejen sa...

Jag tyckte att sirila-boken höll ganska låg kvalitet och var ganska platt. Visst var den lite feelgood, men... Smaken är som baken!

Jag älskade storyn i Kate Mortons bok. Var helt uppslukad av den. Spännande att man kan tycka så olika.

Mitt nyårslöfte: läsa FÄRRE böcker. Och ändå började jag morgonen med James Frey (love). Vaknar så tidigt...

Hanna Lans sa...

En bok i veckan kanske är lagom ...?