lördag 17 december 2011

Jag saknar ord

När en polis säger att de aldrig sett en människa så sönderslagen, då vet man att det är illa. 1,5 år senare står hon på scen och ser såhär strålande ut. Verkligen en kämpe! Och jag, som faktiskt aldrig önskar livet ur en människa, blir galet mordisk.

8 kommentarer:

Sofie sa...

Jag önskar livet ur vissa människor. Sådana som dödar och innan dess lemlästar, våldtar m.m. Varför ska de egentligen få leva och förstöra för andra? Hur många liv är ett annat liv värt?

Joanna Björkqvist sa...

Jag kunde inte se det. Min svägerskas styvdotter hette också Emma. Hon hade inte samma tur. Hennes expojkvän dök upp när hon skulle hämta sina sista saker ur deras gemensamma hem och han dödade henne. Hon hade likt denna Emma gjort slut, men kom ändå inte undan, utan blev ihjälslagen. Vilken smärta för hennes familj... Ofattbart.
Blotta tanken på att det kan hända ännu ännu närmare än så, min egen dotter, gjorde att jag inte orkade se just den delen av galan... Jag fick gå ifrån och kom tillbaka rödgråten.
Underbart att Emma Pettersson klarat sig så bra som hon gjort, men Emma Cardell lever för alltid i våra hjärtan...

Maria Engelwinge sa...

Jag sitter vid datorn utan ljud, men bilderna var tillräckligt fruktansvärda. Ja, det är när man ser sånt här som man önskar livet ur folk. Och så finns det folk som säger att vi som varit i våldsamma förhållanden överdriver och ljuger...

Desirée sa...

Jag grät mig igenom hela programmet ... Och någonstans inom mig blir jag så glad att det finns människor som vågar och som har kämparglöden. Mer sånt.

Hanna Lans sa...

Jag saknar som sagt ord för att kunna förklara hur ledsen och arg jag blir. Och hur fantastiska dessa personer är som trots misshandeln orkar stå upp för sig själva och andra.

Ja, hur många liv är ett annat liv värt ...? Tung fråga.

Joanna: FYF-N!!!!!!

Maria: Ja, den där pisslöjliga anonyma kommentaren för någon tid sedan symboliserar verkligen hur svårt de/ni som levt såhär har det. Inte bara ska man ta sig ur ett destruktivt förhållande, man måste få omvärlden att förstå att det som händer inte är offrets fel.

Duktiga Tjejen sa...

Fy fan! Och fy fan för det Joanna skriver. Helt ofattbart!

mamman sa...

Fyyyy, tårarna rinner först av sorg o vrede, sedan glädje över att denna fantastiska kvinna överlevde! Måtte hennes ord ge verkan!

Hanna Lans sa...

Nu gråter jag igen.