lördag 10 december 2011

Karl-Bertil

Ett sådant fint initiativ! Via My, Myself & I hittade jag hotellets vision om en fin jul till alla. Det enda jag väl tycker sisådär om är att de "behövande" måste ansöka om att få en julklapp och sedan berätta mer vid ett personligt möte. Hade det inte varit enklare att involvera Socialtjänsten och på så sätt få reda på vilka som är just behövande? Jag hade själv varken velat skicka en ansökan eller komma på ett peronsligt möte till hotellet för att berätta om min svåra situation. Det känns faktiskt inte alls värdigt. Men det åsido, så tycker jag att det luktar lite Karl-Bertil om det hela, och det gör mig alltid glad.

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Håller med dig om att det inte känns okej att de ska behöva berätta om sin situation. Integritetskränkande. Fan, de är väl också människor med behov av värdighet, eller?
Och hur troligt är det att det kommer människor som har gott ställt?

Nu gick jag igång, och jag har ännu inte gått in på länken. Men (med reservation för att jag inte läst om det hela dårå) jag blir också misstänksam vad gäller motivet för såna här projekt.

Okej, nu ska jag kolla. ;)

nillas liv på pinnen sa...

Jag är skeptisk.

Vill inte leva i ett samhälle där de som är fattiga ska måsta leva på mer välbeställdas eventuella givmildhet. Tycker att samhället via skattemedel ska se till så att alla barn har en dräglig ekonomisk situation.

Hanna Lans sa...

Jag är inte helt bekväm med att mindre bemedlade ska leva på de rikares givmildhet, men just för stunden kanske man måste hitta på något liknande. Just intervjun tycker jag är dum, och som du säger, hur många "rika" kommer gå och nalla paket?

camillos sa...

Vi har ju ett hotell i Göteborg (Gothia Towers)som kör nåt liknande. http://www.gothiatowers.com/Om-Gothia-Towers/csr-vart-ansvar/julklappsinsamling/
Här verkar klapparna gå till olika kvinnojourer och barnhem osv.

Anneli Stålberg sa...

Det är en fin tanke, det är väl bara det att en fin tanke måste innehålla en bra praktisk lösning.

Hanna Lans sa...

Tack Camillos! Nu funderar jag på att gå och lämna några av mina böcker på något kvinnohärbärge. Kanske kan vara något?