torsdag 8 december 2011

Torsdagsenkät

Jag snodde en enkät av Duktiga Tjejen:

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Då satt jag i ett varmt New York och bondade med lokalbefolkningen och alla mysiga tjejer i Svenska Kyrkans kör. Terrordåden hade precis varit och det brann fortfarande vid Ground Zero. Låg vinden på från söder så stank det långt upp på Manhattan. Jag bjöd en massa människor jag inte kände på glöggfest i vår lilla tvåa på Upper West Side. Välbesökt och typiskt för mitt New York-liv.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Då var jag hög på glädjen över att ha gett ut min debutroman och att den mottogs så himla väl! Jag skickade paket med böcker varje dag och strulade till det med fakturor. Men vad gjorde väl det?

3) FEM SNACKS DU GILLAR?

Fem? Ostbågar, ostbågar, ostbågar, ostbågar och ostbågar!

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Lilla snigel, Imse vimse spindel, Lilla hästen Plopp, Barfota utan strumpor och skor, En sång om frihet. Jaha, det skulle vara populärmusik? Eh ... Räknas Bryan Adams sånger fortfarande som det? Summer of '69 svarar jag i så fall. Men inga fler.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MILJARDÄR?
Betala en privatlärare till min son som kunde följa med på en jordenruntresa som fick ta hur många år som helst. Om sonen skulle sakna sina kompisar skulle jag flyga över hans kompisar med familjer till dit vi befann oss. Jag skulle ge bort hälften av pengarna till behövande. Jag skulle göra innerstaden bilfri och jag skulle ..., nej, där tog pengarna slut.

6) FEM DÅLIGA VANOR?

Saker som ska plockas undan lägger jag i påsar och glömmer sedan av att plocka undan dem. Jag har alltså en massa påsar som står och skräpar runt om i huset. Jag pillar mig i ögonvrån när jag funderar. Om ni ser mig med lite rödrimmade ögon så vet ni att jag har funderat extra mycket. Jag är urdålig på att somna. Jag harklar mig alldeles för ofta, hälften hade varit nog. Jag dricker juice rakt ur kartongen. Nasty.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Läsa. Skriva. Kramas med sonen. Pyssla. Jobba.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

Jag kan nog få för mig att klä mig i det mesta. Men smutsiga saker går bort, eller kläder med noppror. Jag skulle inte (kan inte skriva aldrig, för jag köpte det till min pappa på det glada 70-talet när butiksbiträdena inte hade några restriktioner vem de sålde tobak till) köpa cigaretter eller annan tobak. Hmm ... Den här frågan var ju jättesvår. Jag kan nog tänka mig att köpa det mesta, bara jag har råd.

Nu in i duschen, sedan promenad med hundarna, sedan jobba och sedan: Fotograferas!


7 kommentarer:

camillos sa...

Åhh, finns det fler än jag som stoppar undan saker i kassar?
:)

Lovable sa...

Kul! Jag undrade just över den där fotograferingen... Den har alltså gått av stapeln idag. Vad roligt! Berätta! Är det bilder till bok, hemsida eller vad? Cheerio!

Sofie sa...

Kul att få höra ännu mer om ditt liv. :) Den där glöggfesten verkar ha varit lyckad.

Hanna Lans sa...

Camillos: Du menar att jag inte är ensam? Underbart!

Lovable: Det är bilder till Egenutgivarnas hemsida!

Sofie: Det var ett synnerligen lyckat partaj!

Anneli Stålberg sa...

Kul att få veta lite mer om dig! :)

NEWYORKMAMMAN sa...

Den som anda hade tid med sadana har kul enkater...(orkar inte andra till prickar).

Hanna Lans sa...

Anneli: Visst känns det som att man känner varandra lite mer?

NYC-mamman: Om tio år, då DÅ kommer du ha tid.

DT: <3