onsdag 25 januari 2012

Jag övar

"Hej! Mitt manus handlar om tre kvinnor och en man. Mannen är navet kring vilken kvinnorna kretsar. En kvinna är hans syster, en är hans fru och den tredje är hans älskarinna. Ett klassiskt upplägg med andra ord. Kvinnorna mognar på olika sätt genom livet och denna mognad leder fram till tre olika beslut om hur de vill hantera sin relation till mannen. Under samma tid vinner mannen insikt om sig själv. Detta leder fram till den oundvikliga slutliga uppgörelsen. Allt utspelar sig i Göteborg och både kända och mindre kända pärlor i vår fantastiska stad dyker såklart upp. Jag skulle vilja beskriva den som Göteborg Noir, och det är en skönlitterär roman för vuxna. Göteborg Noir, för att berättelsen i grunden är svart, men den rymmer även lite dekadens och en stor portion humor. Svart sådan på ett göteborskt vis. Arbetstiteln är "Höja sina röster" för att referera till sången "Tjejer" och den styrka vi alla besitter och väljer att hantera på olika sätt."

Feed-back?

12 kommentarer:

Lovable sa...

Det här med pitch-chans har jag helt missat. Men det låter så kul! Jag önskar dig all lycka till! Stor kram!

Sofie sa...

Det låter intressant och jag skulle vilja läsa vidare. Men jag tror att det skulle vara ännu intressantare om du berättade lite detaljer. Eller så kanske det bara är jag som vill att du berättar mer redan nu... ;)

Joanna Björkqvist sa...

Låter jätteintressant och inte så vanligt. Långt ifrån det mesta annat som publiceras.

Jag ska ju inte säga ett enda ord om titeln egentligen, efter du är sjukt mycket bättre på sånt än petite moi, men ändå. Höja sina röster låter för politiskt för mig. Du skriver ju själv att du refererar till sången, men jag tycker att sången nu för tiden för tankarna mer till en passerad kamp (det betyder INTE att kampen ska vara över, utan mer att den tagit sig en annan form/riktning/uttryck...) och blivit nästan lite parodi. Jag förknippar den FÖR mycket med 1970-tal och kvinnokamp på ett visst sätt...

För MIG känns det så, men jag kan vara helt ensam om detta. Hoppas fler svarar och tycker till för jag tycker det är grymt intressant!

mamman sa...

Ja, alltså, håller med Joanna, Jösses Flickor var fantastisk, men för mig för det tankarna till vänsterrörelsen, men kanske ändå inte. Ebba Witt-Brattström lär ha sagt att hon vill ha sången i Jösses Flickor på sin begravning. Så vad tycker jag, äuhm, kanske inte helt fel ändå!

Anonym sa...

Jag tycker själva idén med en man och dessa tre kvinnor som omger honom verkar mycket intressant. Ser fram emot att höra mer. Lycka till med manuspitch!

mamman sa...

Måste yttra mig igen! Vet ju inte särskilt mycket om den blivande romanen, men om den skall heta Göteborg Noir, så får åtminstone jag associationer till sent uteliv etc i Göteborg o allt vad det innebär!

Anneli sa...

Det låter jättespännande!

MissPkm sa...

Låter jättebra och spännande!!

vally sa...

Chat Noir kanske blir omnämnt.
All framgång önskas dej.

Hanna sa...

Jaha, tycker ni inte att det där med en man och tre kvinnor är klassiskt ...? Hmm ... Får fundera ut annan mening där dårå. :)

Jösses tjejer har visserligen en stark vänsterklang, men jag tänkte att den hade en än större feministisk klang? Det är bara en arbetstitel, så den behöver jag inte hålla fast vid. Men det känns bra att ha en arbetstitel på samma sätt som det känns skönt att ha en inspirationsbild.

Jag övar vidare och återkommer!

My Myself and I sa...

Jag hade börjat med något som hon inte förväntar sig att höra, som fångar intresset direkt.
"Göteborg Noir, för att berättelsen i grunden är svart, men den rymmer även lite dekadens och en stor portion humor ...."

Hanna sa...

Tack för in-put!