torsdag 26 januari 2012

Eller såhär

"Hej! Jo, det börjar med en misslyckat självmord i realtid på Oscarsleden. En slags prolog kan vi säga. Sedan följer vi tre kvinnor genom livet fram till idag. Jag har delat upp kapitlen per ålder, det vill säga, första åldern vi får följa de tre kvinnorna är de åtta år gamla. Vid nästa tidpunkt är de femton år gamla. Sedan 22. Deras berättelser berättas parallellt. I vuxen ålder träffar de en och samme man. Då binds historien samman och berättas inte parallellt längre. Detta är en historia om hur tre kvinnor förhåller sig till denne man och hur livet med honom leder fram till ett och samma beslut. Det är hans tvillingsyster, hans fru och hans älskarinna. Det här är en ganska svart historia men berättad med humor. Jag har velat skriva en historia som utspelar sig i Göteborg och närliggande orter helt enkelt för att det är här jag är uppväxt och för att jag saknar god litteratur om Göteborg. Allt utspelar sig i Stockholm numera, eller utomlands. Jag skriver rakt och avskalat vilket gör att läsaren leds rakt in i berättelsen och stannar kvar där till sista sidan. För övrigt är detta mitt andra manus och jag håller precis på att avsluta två andra. Jag har också planer på en serie som kommer att utspela sig i Göteborg, för när jag skrev den här fick jag blodad tand och vill helt klart fortsätta utforska min hemstad på ett litterärt sätt."

Hmm ... Låter kanske lite platt? Intetsägande? Bättre eller sämre än förra gången? Något som går att blanda kanske?

8 kommentarer:

Sofie sa...

Den förra var bättre tycker jag. Hur lång tid har du på dig?

Hanna sa...

Fem minuter. Men jag pratar jäkligt snabbt så jag kommer säkert få in mycket information. Fast det förstås, kanske borde jag öva mig i att prata långsammare. För mer eftertryck?

Joanna Björkqvist sa...

Den HÄR var bättre!!!!! Faktiskt ganska mycket bättre. Var det så HÄR du tänkte? undrar jag och blir så grymt nyfiken.

Det här sticker ut mycket mer. Nu blir jag intresserad på riktigt. Jag är ju alltid intresserad av det mesta men att få den här starten och sedan följden med att det inte är parallellt längre - I like.

Det där sista om vad du gör i övrigt, avslutar andra manus, säger mer om dig som person än om ditt manus, så säg det gärna, men fokusera på det manus du är där för.

Låter kanske lite platt, säger du. NÄÄÄ. Låter väldigt intressant och bättre än förra gången. Jag är ändå konsument. Jag vet vad jag köper. Jag köper detta.

You write, I pay.

Hanna sa...

Underbara Joanna! Jag ä-l-s-k-a-r konstruktiv kritik! Och tänk vad svårt det är att veta hur andra uppfattar vad man säger. Själv har jag ju hela bokens handling i huvudet och är inte säker på att de bitar jag tycker är viktigast är det som andra tar fasta på. Jag arbetar om igen och fortsätt tycka!

Andra intryck sa...

Jag tycker också att det här var bättre, jag blev mer nyfiken nu på att läsa vad det är som händer. Kanske att du inte behöver vara specifik när du skriver vilka åldrar kvinnorna är i i de kapitel du beskriver.
Med den avslutande beskrivningen blir jag även intresserad av att läsa dina andra böcker =)

Hanna sa...

Toppen, ännu mer konstruktiv kritik! Nu i helgen ska jag försöka redigera som en tokig, sedan öva på att presentera igen. Keep 'em coming! Kritiken menar jag. :)

MissPkm sa...

Me like!! and I LOVE göteborg!

Hanna sa...

Ok, jag kör på denna!