söndag 28 augusti 2011

Jakten på den perfekta puben

För någon vecka sedan hoppade jag på förslaget att byta min roman Som någon annan bäddar, mot en annan egenutgivares roman. Dels är jag nyfiken och vill se vad andra åstadkommit och dels vill jag stödja så gott det går. Kristina Svensson har skrivit en reseberättelse om sina vedermödor att hitta den perfekta puben i Wales. Ett smalt ämne men inte desto mindre intressant att läsa om. Hon skruver vasst och ibland syrligt om omvärlden. reflektioner över både svenska företeelser samt brittiska och typiska walesiska. Kristina har ett språk som verkligen tilltalar mig. Tydligen håller hon på/borde hålla på med att skriva en deckare. Det hoppas jag verkligen stämmer, för jag vill läsa mer av henne!

Utdrag: Tävlandet fortsätter under hela skolgången med olika priser och diplom att arbeta emot. Syftet anges vara att motivera barnen. Jag försökte några gånger att förklara att den svenska skola jag växte upp i, där var alla lika. De som inte var fullt lika lika som resten fick hjälp att komma ifatt. Och de som hade varit aktuella för priser, ifall de gått i en brittisk skola, fick lära sig att rulla tummarna tills övriga hunnit ifatt. Hittills hade jag dock inte hittat en enda britt som förstått vad jag yrat om.

Jakten på den perfekta puben finns b.la. på Adlibris.

4 kommentarer:

Kristina Svensson sa...

Tackar!!!
Roligt att läsa och super skoj att se vilken bit du valt ut.

Japp, jag håller på med en till bok, det blir dock ingen deckare utan en snygg presentbok med vackra bilder (och text) från Antibes.

Kristina Svensson sa...

Jag har lagt en länk till din recension samt citerat ur den (vilket jag hoppas gick bra!).
http://www.jaktenpadenperfektapuben.se/recensioner-av-jakten-pa-den-perfekta-puben/

nillas liv på pinnen sa...

Gillar utdraget!

Kristina Svensson sa...

Tack Nillas liv på pinnen! Roligt att höra.

Det finns en webbversion av boken som du kan läsa helt gratis (lite kortare än den tryckta och med bilder), klicka bara på mitt namn i den här kommentaren så ska jag lägga länk till bokens webbsida.