måndag 1 augusti 2011

Bortskämd

Jag känner mig så lyckligt lottad ibland! Som när jag skriver en bok och får överväldigande positiva recensioner och omdömen. Bortskämd, rent av. Så kommer jag ihåg grunden till min roman, och känner mig olyckligt lottad. Sedan tänker jag att jag måtte ha varit en oerhört korkad person som försatte mig själv i en sådan där situation. Efter det tänker jag att nej, jag är och har alltid varit en livsnjutare som är villig att ta risker. Då får man också ta några smällar. Sedan slickar jag lite på mina sår och tänker att tids nog läker de allihop. Ärren får vara livskartan. De dagar då jag inte kan se något positivt med mina erfarenheter, brukar jag gaska upp mig med att tala om för mig själv att jag har haft ett liv fyllt med upplevelser. Det brukar hjälpa. För jag har hellre ett liv fyllt med upplevelser, även om vissa av dem är dåliga, än ett liv som är helt tomt!

6 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Håller HELT med och känner igen mig! Och jag känner mig lyckligt lottad för att jag var med om det jag var med om, faktiskt, för det har fått mig att uppskatta varje ny morgon som jag vaknar och får styra över själv. Innan allt uppskattade jag inte saker på samma sätt som nu. Min bok skickas in i veckan...

Desirée sa...

Det är du värd sådan bok du skrivit!!!

en annan sa...

Klokt! :-) Jag brukar (tacksamt) inse att allt som hänt förr har bidragit till att jag är där jag är idag. Eftersom jag är djupt och oändligt glad i mitt liv just nu kan jag inte någonsin ångra något som hänt förr. :-)

Joanna Björkqvist sa...

Utan upplevelser, såväl bra som dåliga, skulle livet bli väldigt tomt och innehållslöst.

Det gäller att behålla rätt fokus och se det som är bra och positivt och det gör du ju!

Sofie sa...

Grattis ännu en gång! Och ännu en gång håller jag fullkomligen med recensenten.

Hanna Lans sa...

Jag tycker egentligen bättre om mig själv nu efter allt jobbigt. (Eller "efter" är en sanning m modifikation eftersom somligt fortfarande pågår.) Karaktärsdanande, brukar man prata om ju. :)