söndag 21 augusti 2011

Bokcirkel

Jag har alltid tyckt att det verkar så mysigt med bokcirklar. Folk går dit och pratar böcker och fikar. Kanske skvallrar man lite och vissa har inte ens läst böckerna. Så jag anmälde mitt intresse till en cirkel och tänkte att jag skulle bli en riktig cirklare. Men nej. Det passar inte mig att behöva läsa samma bok som alla andra och dessutom inom en viss tid. Och därefter behöva analysera den. Dessutom är många riktiga bokmalar och seriösa ut i fingernaglarna. Nej, inget för mig. Jag fortsätter skriva istället. Det är något jag gör i min egen takt, skriver om ett ämne jag själv vill skriva om och dessutom inte behöver läsa och analysera i slutänden. ;)

8 kommentarer:

Frida Åberg sa...

Nä, bättre att köra sitt eget race! Hoppas du fâr en fin söndag i frihetens tecken :).

Marina sa...

Precis de argumenten har jag alltid använt mig av och har därför aldrig varit med i någon bokcirkel, fast nu har jag anmält mitt intresse och ska vara med, så det återstår väl att se vad det kan bli...

Hanna Lans sa...

Frida: Vad kul att du är tillbaka!

Marina: Vi får väl se hur det går för dig. Jag hoppade av och hoppar inte på igen.

Jag hade en liten tanke med att jag skulle kunna skriva bättre om jag satt i en grupp och analyserade andras romaner, men jag vet inte om det var en så lyckad taktik.

Joanna Björkqvist sa...

Jag startade en bokcirkel för nästan nio år sedan och tycker att det är helt underbart kul på alla sätt!

För min del finns det massor av positiva saker med det:

Jag får läsa böcker jag normalt inte skulle valt

Jag får lufta mina tankar om det jag läst

Jag får träffa tjejer som blivit riktigt nära och fina vänner.

Dessutom får en utmärkt anledning att bara sjunka ner och läsa...

Vi tycker dessutom oftast väldigt olika och det tycker jag är kul. Vi är dock inte alls så seriösa och det tycker jag är bra. Min käre make säger att vi pratar böcker i tio minuter och livet i fem timmar... Tja, en liten poäng har han kanske... ;)

Det gäller att bli ett grymt gäng! Vi har gått igenom graviditeter, förlossningar, skilsmässor, flyttar, nya män m m genom åren och det är så speciellt att få dela detta. En del är närmare vänner, som jag umgås med även utanför cirkeln, andra inte...

Kolla gärna www.bokcirkel.se där att vi läst och kommentarer finns!

Anneli Stålberg sa...

Bokcirklar verkar så mysiga. Men du har bra argument för varför de kanske inte är så mysiga som man kan tro. Det beror kanske på vilka som är med i gänget.

NEWYORKMAMMAN sa...

Jag gillar vår bokcirkel, eller bokklubb som jag direktöversätter det från engelskan, men jag skulle inte vilja bilda en med helt främmande folk. Jag tror det är roligare om man är vänner som träffas och läser, då dryftar man annat än boken. I vår lilla cirkel är nämligen inte boken så väldans viktig. Lite socialt och kulturellt utebyte sådär bara, det är mycket trevligare.

nillas liv på pinnen sa...

Jag har köpt en roman som heter "No! I don't want to join a book club." Kul titel, jag ser fram emot att läsa den.
Själv ska jag joina Magicas bokcirkel.

Hanna Lans sa...

NYC-mamman: Det är ditt fel att jag gick med i en, det lät så trevligt när du skulle iväg. :)

Nilla: Magicas bokcirkel, det låter allt det. Hur skulle en sådan kunna vara annat än magisk? ;)