torsdag 5 april 2012

Förfulning

Jag är bakåtsträvare på fler områden än tekniken tydligen. Igår körde jag förbi Mölndals centrum, den väg som går nedanför kyrkan. Gudskepris vad fult det blir med det nya parkeringsgaraget ... Fanns det verkligen ingen annanstans att smälla upp det? Kyrkan har alltid legat så fint på en kulle och med en perfekt pulkabacke nedanför och fin park. Nu? Betong.

Kalla mig surkärring, men nog mår vi bättre av att titta på en grönskande backe och en kyrka, än ett parkeringsgarage. För boende kan jag tro att det behövs parkeringsplatser, men för shoppingen? Hahaha!

Jaja, det blir kanske bättre när Mölndals Bro byggs om, men i dagsläget blir det bara sorgligt. (Ni som inte har en aning om vad Mölndals Bro är, tycker det är konstigt att jag skrattar och raljerar, ni andra förstår säkert precis.)

14 kommentarer:

camillos sa...

Jag har inte sett p-huset men jag vet ju hur fint kyrkan ligger där på kullen. Jag håller med att det är trist ändå, betong är inte vackert.

vally sa...

Jag reagerade likadant.
Vem byggs garaget för. Fult dessutom.
Åhlens stängde på grund av brist på kunder.
Egendomligt med garagets tillkomst tycker jag.

Trevlig Påsk önskar jag dej.

Sofie sa...

Bilden visar något fult, det ser jag, men har ingen aning om hur det ser ut vid Mölndals Bro..?

mamman sa...

Framtiden flickor, framtiden :))))

Hanna Lans sa...

Mamman: Men framtiden har väl också lagts på is? Vad är Mölndal annat än en transportsträcka in till Göteborg? Nä, här krävs krafttag och fantasi och det tror inte jag finns på agendan? Eller vad säger pappan?

Anonym sa...

Det blir nog bra i Mölndal också även om det dröjt lite länge innan något gjorts. Estetiken kring p-huset lämnar jag därhän. Den dominanta kyrkvyn kan jag lätt avvara.
//Pappan

Joanna Björkqvist sa...

Vilken underbar konversation med dottern, mamman och pappan! :)

Själv har jag inte sett det hela, men vet mycket väl hur det ser ut i Mölndals Bro och har bara passerat. Är det inte det man gör? Passerar? För det behövs inget garage... ;)

Hanna Lans sa...

Joanna: Pappan var politiker i Mölndal i många år, så han besitter kunskap utöver det som skrivs i pressen. Kanske borde jag ha pratat med honom in person, men sajberspejs är ju vår vardag nuförtiden. :) F.ö. har du sorgligt rätt, MB är något man passerar och för det behövs inget garage. Om det inte är så att de räknar med att pendlare som inte vill betala vägtull behöver någonstans att parkera år 2013 när tullarna ska tas i bruk? Aaahh, nu känner jag att jag kommit nära sanningen ...! MB ska tjäna pengar på att husera pendlarnas bilar.

Åh, vem älskar inte en konspirationsteori såhär på långfredagen?

Joanna Björkqvist sa...

Aha!!! Du är något på spåren!!! Påskekrim i sin bästa form!

Hanna Lans sa...

Kom ihåg var du läste det först! ;)

Kristina Svensson sa...

Jag kommer in i detta lite sent (inte varit så online på sistone men nu är jag tokförkyld och orkar inte ta mig för något vettigt).

Jag instämmer att det blir fult och undrar vad de ska vara bra för. Faktiskt kan läsare av den eminenta tidningen Mölndals-Posten läsa en krönika om just detta i senaste numret.

Enda som är bra med Mölndals Bro är knutpunkten för lokaltrafik och den är ju i andra änden. Jag har förvisso hört att ska man ha centrumgator och de ska funka så måste de gå mellan två saker som folk ska gå mellan ändå.

I så fall låter det kanske vettigt. Alla pendlare som ska byta bil mot buss tvingas promenera genom Mölndals centrum - på så sätt kanske det blir aningen omsättning i butikerna.

Hanna Lans sa...

Men det ligger för långt ifrån pendlingen för att de även ska gå in i butikerna tror jag. Jag skulle hellre hoppa på nästa hållplats, och därifrån finns det ju bara stadshus och en och annan begravningsbyrå.

Ska parkeringen på andra sidan MB försvinna? Jag har hört att själva centrum ska byggas om och bli en inomhusgalleria (detta blir jag själv lite spyfärdig av) men dessa planer tror jag har gått i stöpet.

Nej, jag förstår mig inte alls på det hela. Och även om man inte är troende, så måste jag ändå tycka att en kyrka med vacker park runtomkring är trevligare än ett parkeringshus.

Som dessutom har fel tillfarter.

Mysko.

Krya på dig!

http://tankbaratankar.blogspot.com/ sa...

Tack för ditt inlägg. Själv tycker jag att många kyrkor är vackra. Mölndals kyrkan på kullen var en mycket vacker vy. Men även om man inte är religiös och inte är för kyrkor, är denna nya vyn, med en sådan full parkering i betong utan någon som helst estetisk tanke som bara fyller ett tomt utrymme med hopp om att det skall lösa problemet med Mölndals centrum, är fruktansvärd. Vilket fiasko! Vilken värdeförstöring! Vad händer i Mölndal? Vi är många som ställer oss denna fråga idag.

Hanna Lans sa...

Ja, vill man göra något gott för Mölndal, så har jag svårt att tro att detta är rätt väg att gå. Vägtullspengar eller inte.