tisdag 17 april 2012

Smaklöst

Ja, konsten måste få provocera, men när det handlar om effektsökeri som i det här fallet, så har det gått över gränsen. När jag läser artikeln så tycker inte jag att det låter som att de närvarande blev provocerade, de blev kränkta. Inte samma sak. Inte samma sak alls. Varför ska konsten vara tillåten att göra så mycket som annars är helt olagligt i samhället? Bara för att det är konst? Lagen ska likställa och jämställa och vara inskränkt för att vara rättssäker. Om konsten gång på gång blir särbehandlad, då försvinner rättssäkerheten. Tycker i alla fall den här juristen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Byt ut konst mot religion så har vi en seriös diskussion om något som kränker, förtrycker, mördar fler människor på en dag en konsten gjort sedan vi började rita kossor på väggarna i en grotta. Perspektiv och proportioner tack.

Sofie sa...

Smaklöst!

Hanna Lans sa...

Anonym: Att jag blir upprörd över detta betyder inte att jag inte också blir upprörd över andra saker. Detta inlägg handlade dock om konst. Ett annat kanske handlar om religion.

Sofie: Visst är det.

Maria Engelwinge sa...

Jag vet! Jag såg bilden på tårtan och förstår faktiskt inte symboliken. Som att ha ett sönderslaget kvinnoansikte på en tårta för att visa sitt motstånd mot kvinnomisshandel. Mycket märkligt om jag får säga det själv. Finns bättre sätt att protestera.

Hanna Lans sa...

Maria: Bra liknelse, det sätter det hela i perspektiv!