söndag 29 april 2012

Strategi

Jag fascineras och förfäras över hur enkelt det är att vända ett folk. Skicka in en helt tyst ledare så kan folk projicera precis vad de vill på denne. Eftersom Juholt var så väldigt impopulär, så projiceras nu allt det man hade velat att han skulle göra, på efterträdaren. Som knappt säger ett ord. Voilà, folk blir nöjda och glada och tror sig vara trygga. Under tiden får motståndaren skit eftersom han öppnar munnen. Det är så skönt med svart och vitt.

Tysta människor skrämmer mig. Precis på samma sätt som folk i allmänhet tror att blyga människor är snälla, så tror man att tysta människor går att lita på. Jag tror tvärtom. Jag vill veta vad jag har framför mig, vad jag har att utgå ifrån. Sedan bildar jag mig en egen uppfattning. En tyst människa döljer något, så tänker jag. Rätt eller fel vet jag inte. Men man ska akta sig noga för att tro att en tyst människa tycker precis som en själv. Det är alltför naivt.

Men ett mycket gott mediedrag.


8 kommentarer:

Sofie sa...

Jag känner inget större förtroende för honom, men har nog blivit påverkad av media, för jag känner mer förtroende för honom än för Juholt. Reinfelt? Nej.

Hanna Lans sa...

Jag accepterar allas åsikt, men tycker inte om när någon vinner röster på att inte berätta alls vad de står för eller vill.

Annika, Bokplantan sa...

Underbart, Hanna! Jag har inte tänkt sådär tidigare, men inser att jag faktiskt håller med dig. Tigande människor är faktiskt lite läskiga.

Nicholas Major sa...

Du får gå till Götaplatsen imorgon, då kommer SL att behöva säga något.
Men allvarligt talat - är det inte lite skönt med någon som funderar lite innan han pratar? Vilket jobb som helst är svårt när man är ny och partiledare för Sveriges största parti är inte lättare än andra jobb.
Lugnt och metodiskt, helt emot tidens anda, jag tycker det är bra. Men även jag väntar spänt på vad han ska ta för riktning.

Hanna Lans sa...

Annika: Visst är de!

Nicholas: Jag funderar starkt på det! Jag vill bilda mig en egen uppfattning även om jag tvivlar på att jag kommer att rösta på partiet ifråga ...

vally sa...

Jag fattade aldrig vad Juholt gjorde för fel. Jag försvarade honom med näbbar och klor och förskräcktes över när människor hånskrattade åt mej.
Han utsattes för ett simpelt drev.
SL ser lite för säker och självgod ut. Han kan naturligtvis vara bra för det.
För övrigt röstar jag på KD.

Hanna Lans sa...

Jag försvarade inte Juholt för jag förstod varken åt ena eller andra hållet. Men tydligt var att någon höjdare inte gillade honom och så gick drevet. :(

vally sa...

Ångrar att jag skrev att Sl ser självgod ut. Han ser snäll och normal ut.
Beträffande Juholt, resonerade jag som så,att han hanlade i god tro. Eftersom han inte är dum fuskade han inte avsiktligt.