lördag 18 februari 2012

Riktigt häftigt

Wow, nu blir jag riktigt exalterad. Sådant där som man aldrig trodde skulle bli möjligt har blivit möjligt! Att läsa en bok i sin iPad eller telefon, med en app som gör att man kan klicka och se filmsnuttar samtidigt. Jag läste ju om det vad gällde Milleniumtrilogin, att det gjorts en app som man kunde följa i Salanders fotspår med. Men att ha en bok i en app och kunna se Zlatans mål på film samtidigt som man läser om det i boken? Ja, jag vet, tidningar har funnits på nätet i många år nu och där är det klickbara länkar insprängt. Precis som i detta blogginlägg. Men ändå, ändååå! Gudars vad kul det är med den här tekniken! Interaktiva funktioner som dessa i telefon och iPad är såklart endast i början av sin utveckling, men vilken utveckling det är! Jag kommer ihåg den där filmen med Tom Cruise och Colin Farrel där de stod vid en virtuell anslagstavla och flyttade ikoner hit och dit i luften. Så futuristiskt! Hur många år sedan var det? Inte många alls.

Nu går jag och lägger mig igen. Analys av ett mord står på agendan och den är i gammaldags pappersform minsann. Snart ett minne blott?

3 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Det är faktiskt läckert. För några år sedan trodde jag att allt redan var uppfunnet. Möjligen kunde vi hitta fler botemedel mot olika sjukdomar, men rent teknisk fanns ju redan TV och dator, typ. Hehe, säger jag.

LITE har ju hänt sen dess, om man säger så...

camillos sa...

Ja, jag tycker att utvecklingen är häftig...prylgalen som jag är. Jag äger ingen egen iPad men har fått förmånen att disponera en alldeles egen genom jobbet. Wordfeud blir så mycket lättare på den större skärmen. ;)

Hanna sa...

Lyxjobb, Camillos!

Joanna: :)