söndag 5 februari 2012

Det finns alltid plats

För generositet. Kan man glädja en annan människa så tycker jag att man ska göra det. Ibland har man inte möjlighet till det, det kan vara för att ekonomin tryter, men framförallt för att man tryter som person. Mår man dåligt så orkar man inte alltid med mer än sig själv. Just nu orkar jag med mig själv och ganska många fler. Jag blir glad av att glädja andra och då får man en vinn-vinn situation, underbart! När jag läser kommentarerna blir jag såklart glad, men också lite ledsen. Är det verkligen ofattbart snällt att skicka några böcker till någon man inte känner? I så fall vill jag efterlysa fler goda gärningar så att de blir vanligare och vanligare!

Bild hittat på Pinterest

Katten på bilden har inget med texten att göra. Men visst blir man glad av den?

9 kommentarer:

Sofie sa...

Kanske var det inte oerhört snällt men oerhört trevligt? Jag håller med om att det borde vara vanligare än vad det är! Nu ska jag fundera på vad jag kan göra för snällt idag. :)

My Myself and I sa...

Väldigt bra iniativ :)

Marina sa...

visst blir man glad av att göra andra glada!

camillos sa...

Ja det är väl härligt att få ge bort en gåva och att göra andra glada! Mer sånt i vardagen!

Hanna sa...

Marina och Camillos: Ja, jag blev jätteglad över att faktiskt ha alla tre böckerna och dessutom känna att jag ville ge bort dem!

Sofie: Blev det något snällt gjort?

MM&I: Du är ju själva härnan bakom att ge bort böcker! :)

Helena Milton sa...

Ja, det blev verkligen en oväntad och glad överraskning för mig att få dessa böcker! :-)

Hanna sa...

Härligt att det blev så uppskattat!

Anneli sa...

Fast det är ju snällt! Jag tror verkligen på att det skapar en snöbollseffekt och förhoppningsvis så blir fler givmilda av ren glädje.

Hanna sa...

Visst vore det härligt!