fredag 10 februari 2012

Förbluffad

Hur mycket elände hinner man med på en vecka egentligen? Med bibehållet gott humör dessutom? 

Dagen slutade dock med en underbar puss på kinden och varmaste kramen. Finaste lillkillen slutade på förskolan idag, han ska flytta tillbaka till sitt hemland. Tänk att vara tre år gammal och prata fyra språk! Jag är fylld av avund och glädje över att få lära känna så många fantastiska människor! 160 stycken för att vara mera exakt. Alla under sex år. Alla med mer än ett språk. Alla med tillförsikt och nyfikenhet inför vad världen kan erbjuda. S O M vi kan lära oss av dessa medmänniskor! 

Nästa gång ni tar en vända på stan, mataffären, hämtar era barn: Se er omkring, möt blicken hos dem som är ca: en meter långa. Fråga hur de ser på framtiden och låt er fyllas av positiv energi! 

Det har jag gjort, det är så man klarar en veckas elände med bibehållet gott humör.

7 kommentarer:

mamman sa...

Helt rätt Hanna! Jag har haft förmånen att tre dagar i rad lämnat bb Anna 4,5 år på förskolan o pratat med hennes vänner. Sååå underbart seriösa, charmiga, skojiga o allvarsamma. Ljuvliga barn!

Anneli sa...

De små som är ca 1 meter långa har en visdom som få människor över 1.60 har. När förlorade vi den? Kan vi lära om av dem som fortfarande besitter den? Jag önskar jag visste, men jag försöker!

Joanna Björkqvist sa...

Så sant! När jag jobbade som lärare tänkte jag ofta på talesättet "Man lär så länge man lever", men istället "Man lär så länge man har elever". Så liten skillnad, men så sant.

Även mina egna barn lär mig hur mycket som helst. Jag trodde det var tvärt om det skulle vara...

Hanna sa...

Anneli: Jag tror att vi kan hitta den igen!

Joanna: Snyggt tänk där, ska försöka komma ihåg det ordspråket!

Mamman: Bra att du fortfarande har lite ork kvar trots tung vecka!

Frida Åberg sa...

Lovely. Ja, att hitta tillit i ögonen på (små) människor är energigivande! Skönt att du fick påfyllnad mitt i en jobbig vecka.

Andra intryck sa...

Åh vad härligt! Jag ska verkligen försöka se de små mer.

Hanna sa...

De håller också framtiden i sina kroppar. Mer respekt för alla barn!