tisdag 7 februari 2012

Bästa sättet?

Jag måste seriöst hitta ett sätt att bli av med mitt sötsug, godisbegär, glass-krejvings. Att varje dag môla i sig chips, ostbågar, godis eller glass, det förstår ju vem som helst att det varken är bra för hälsan eller vikten. Jag har ett par snygga stövlar jag vill kunna använda igen. Jag har en son som jag vill ska ha en hälsosam mamma. I många långa år framåt. Varför är det så in i he-ete svårt att sluta stoppa i sig??

15 kommentarer:

Andra intryck sa...

Hm, om man går till ICA på lunchen bara för att köpa kakor, har man ett sockerberoende då? ;) Kan tyvärr inte hjälpa dig där inte...

Joanna Björkqvist sa...

Kan du inte ha stövlarna? Hos mig sätter sig extrakilon på magen och kring rumpan, men inte primärt kring fötterna! Inte heller kring underbenen... :)

Sofie sa...

Just do it? :)

NepTunusKomPis sa...

Varför kan man inte sluta/motstå sötsuget? Därför att det är något som känns....jobbigt. Rastlöshet, stress, känslor. Möt känslan i kroppen. Känn kroppen inifrån, låt andningen ta plats, tillåt kroppen att göra som den vill. Detta är min teori och tips på en lösning. Kram.

Anneli sa...

Du får hitta på saker som skingrar tankarna och sysselsätter fingrarna på annat sätt.

Duktiga Tjejen sa...

Ta över min graviditet vetjda så vill du verken ha sånt eller annat. Och så ramlar hektona av snabbt och blir till kilon.... wolala.

Anonym sa...

Krom påstås ha sin betydelse för att dämpa sötsuget.
Finns i hälsokost bl.a.
Räkna med månader av verkningstid.

Hanna sa...

Mina extrakilon gillar att lägga sig runt rumpa och vader.:(

Jag tror mycket på det NepTunusKompis säger. Krom i all ära, men jag ska se över livssituationen grundligt.

camillos sa...

Tyvärr har jag inga bra idéer...jag vet hur svårt det kan vara.
Däremot kan jag glatt meddela att jag har tappat mitt sötsug helt och hållet efter min GB-operation. Ingen är gladare än jag!

Antoni Garcia Llorca sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Frida Åberg sa...

Det är så jäkla svårt att sluta stoppa i sig, särskilt så här års.. Jag tror tyvärr bara att det är att bestämma sig. Eller vänta på våren, då man kan åka till Paris och äta franska godsaker istället :))

Hanna sa...

Camillos: Jag är så glad att höra att allt går bra för dig!

Frida: I Frankrike är de kassa på glutenfritt, så där kanske jag faktiskt skulle gå ner i vikt av bara farten ...?

vally sa...

Ja först skall man äta så mycket mindre, som det man äter mer när man går upp, och sedan skall man äta lika mycket mindre till för att gå ner.
Inte så himla sexigt.
:-))

Hanna sa...

Det var komplicerad matematik. Kanske ska jag bara låta bli att köpa godsaker när jag är i affären, då har jag inget att stoppa i mig hemma sedan. Lättare sagt än gjort ...

vally sa...

Bara vanligt bondförnuft.

Du är perfekt som du är.
Både in- o. utvändigt.