måndag 20 februari 2012

Manuspitch nästa

Hej! Jo, det börjar med en misslyckat självmord i realtid på Oscarsleden. En slags prolog kan vi säga. Sedan följer vi tre kvinnor genom livet fram till idag. Jag har delat upp kapitlen per ålder, det vill säga, första åldern vi får följa de tre kvinnorna är de åtta år gamla. Vid nästa tidpunkt är de femton år gamla. Sedan 22. Deras berättelser berättas parallellt. I vuxen ålder vävs deras historier ihop och läsaren får veta att de alla har en relation till en och samme man. Det är hans tvillingsyster, hans fru och hans älskarinna. Då binds historien samman och berättas inte parallellt längre. Detta är en historia om hur dessa tre kvinnor förhåller sig till denne man och hur livet med honom leder fram till ett och samma beslut. Det här är en ganska svart historia men berättad med humor. Jag har velat skriva en historia som utspelar sig i Göteborg och närliggande orter. För att det är här jag är uppvuxen och för att jag saknar god litteratur om Göteborg. Det är en hel del lokalfärg, men utan att bli en guidebok. Allt utspelar sig i Stockholm numera, eller utomlands. Jag skriver rakt och avskalat vilket gör att läsaren leds rakt in i berättelsen och stannar kvar där till sista sidan. För övrigt är detta mitt andra manus och jag håller precis på att avsluta två andra. Jag har också planer på en serie som kommer att utspela sig i Göteborg, för när jag skrev den här fick jag blodad tand och vill helt klart fortsätta utforska min hemstad på ett litterärt sätt.

Det behövs en hook, läser jag på Wikipedia. En hook? Eller en kort mening om hela manuset. Hjälp, hur ska jag klara det?


*Börjar bli en smula nervös tror jag*

9 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Den boken vill jag läsa!

Så lycka till imorgon med att få den utgiven. Jag har en arbetskompis som också ska dit och jag väntar med spänning på rapport.

Andra intryck sa...

Det där är väl en hook? Jag blev nyfiken iaf, vill väldigt gärna läsa den!
Lycka till!

mamman sa...

Låter väldigt bra! :)

Joanna Björkqvist sa...

Det låter alldeles utmärkt bra! De kommer absolut att vilja höra/veta/läsa mer!

Men jag håller inte alls med om att allt utspelar sig i Stockholm. Jag tycker istället att det är Fjällbacka, Öland och Gotland som det skrivs om.

Och så Onsala då. Som jag skrev om. ;)

Tänker apmycket på dig imorgon! You go, girl!

Sofie sa...

Ta bort det om Stockholm och skriv istället "det behövs mer skönlitteratur om Göteborg" eller något? Jag håller med Joanna, det är ju framföallt Fjällbacka och Gotland.

Anne Jonsson sa...

Åh vad spännande den låter...den vill jag absolut läsa!!
Lycka till med utgivningen. Den kan bli hur bra som helst.
Hoppas att jag också kommer dit där du är så småningom...att vara på väg till ett förlag med min bok.

jag vill jag vill jag vill...:-)

Duktiga Tjejen sa...

JAG VILL LÄSA! Jag tycker att den har en öppen hook, om man kan säga så. Man (JAG!) vill veta vad som händer. Och vad som ledde till självmordsförsöket.

Joanna Björkqvist sa...

Och vi väntar ju så, Hanna! Hur gick det? Jublade de?

Hanna sa...

Tack för alla glada tillrop!

Nu kan man få jubla och hjula för min skull, för de tyckte om vad de hörde!