måndag 29 oktober 2012

Hysteri

Just nu pågår hysteriska uppdateringar på FB bland mina vänner som bor på USAs östkust. Det är nästan så jag sveps med. Nästan. Coola Newyorkmamman uppdaterar dock sakligt och tar ner allt på jorden igen.

Stormarna därborta är verkligen inte att leka med och när alla elledningar går över mark, ja då kan man bara anta att elen går när grenarna börjar trilla av träden. Sverige är allt bra skönt ändå. En orkan typ vart tredje år, en farlig orm och inget mer. Fast när vi skulle äta middag satte sig sonen till bords med följande kommentar: Det är verkligen skönt att vi slipper bekymra oss över getingplågan numera.

Har vi inget värre än getingar att oroa oss för, då har vi det ganska bra.

Uppdatering: Ooops, här vaknar jag till nyheterna att södra Manhattan står under vatten. Ser mitt gamla hus på bilderna och det ser ut att stå mitt i floden. Scary.

6 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Ja, ibland får man ändå erkänna att Sverige är riktigt bra! Och säkert, utan allt för hemska naturkatastrofer.

Hanna Lans sa...

Mölndalsån i Mölndal (duh ...) höjdes en meter för några år sedan och det blev en massa skador på husen runt omkring. Det är ändå en västanfläkt jämfört med hur det är i USA.

Lovable sa...

Skönt att du är på trygg mark i Sverige, men så tråkigt att se sitt forna livs borg stå under vatten. Kramar Helena

Hanna Lans sa...

Mina vänner rapporterar nu att det sjunkit undan rejält. Skönt.

Anna Granström sa...

Det är hemskt med USA, men att Haiti glöms bort så när de drabbats ännu värre? Det gör mig lite upprörd...

Hanna Lans sa...

Helt rätt att bli upprörd över detta. Cuba har också drabbats hårt, även de omkringliggande såklart. Dessutom rasade stormen där i flera dagar om jag har förstått det hela rätt, inte bara några timmar.