torsdag 25 oktober 2012

Fantastiskt härligt

Emellanåt får jag mail från någon som har läst min bok. (Åh, vad underbart det kommer att bli när jag kan skriva min 3e bok, 4e etc ...) Dessa mail brukar vara fulla av funderingar och positiva omdömen. Tänk, vad fantastiskt det är att kunna beröra andra människor så!

När jag precis var färdig med "Som någon annan bäddar", så sa jag att om jag bara kunde hjälpa en annan människa till ett bättre liv, så skulle det vara värt det. Nu har jag förlorat räkningen på hur många det är som blivit berörda, hur många som fått styrka av mina ord och förändrat sin livssituation osv. Jag sitter här och låter tårarna rulla av glädje. Lilla jag. Har gjort något bra. Tydligen.

Utdrag ur senaste mailet:  Jag har suttit naglad vid boken. Läst och läst utan uppehåll. Det flödande, direkta kortspråket är oerhört effektivt då det ger en närvarokänsla som förstärker intrycket att det är på riktigt och det gillar jag. Nästan så att .man hela tiden befinner sig i händelsernas centrum.
     Vad tusan är det för fel på oss män?  tänker jag då jag försöker hitta paralleller i mitt eget knasiga liv. Vad kommer alla psykopater ifrån? Vad är det som skapar psykopater? Vad betyder samhällsklimatet? Egocentrismen som verkar ha fått förnyad näring den senaste tiden? Det är funderingar som väckts nu när jag har läst din bok.
     Nu skall jag inte filosofera mer. Din bok är alldeles enastående, som jag hoppas får den uppmärksamhet den förtjänar.

5 kommentarer:

Nina sa...

Underbara Hanna! Vad glad jag blir. Ser fram emot att läsa mitt (signerade!) ex när jag skickat in mitt egna manus.

Sofie sa...

Jag instämmer i alla orden!

Newyorkmamman sa...

Det är du värd, så som du har kämpat.

Andra intryck sa...

Grattis Hanna, din bok är verkligen bra och behöver bli läst!

Hanna Lans sa...

Ni är fina ni, tack!!