tisdag 16 oktober 2012

Förverkliga din bokdröm

Nu har jag läst klart boken Förverkliga din bokdröm. Som titeln så tydligt säger, så är detta ingen skönlitterär bok. Det är en bok om dem som vill skriva böcker. Här finns ett brett utbud av egenutgivarkollegor som delar med sig av sina erfarenheter av bokutgivning. Antingen på eget förlag, eller helt enkelt via sitt eget namn och POD. (Print on demand.) Det känns däremot inte som en faktabok heller. Kanske en intervjubok? (Fast vilken genre tillhör dessa ...?)

Styrkan i boken ligger i att så många egenutgivare så generöst delat med sig av sina egna erfarenheter. På så sätt vänder den sig mer till dem som ännu inte gjort slag i saken. Därför kan jag tycka att fler handfasta råd hade passat väl in. I punktform och avslutning på varje kapitel kanske? Författarinnorna, Joanna Björkqvist och Kristina Svensson, delar i varje kapitel med sig av sina egna erfarenheter. Det är lättläst, välskrivet och intressant. Eftersom jag själv gett ut på eget förlag, så är det kul att läsa om andra som gjort samma resa. Att jag själv finns med i boken och berättar om vikten av vikten på böckerna, och varför jag tycker man ska ha en releasefest, ja, det är ju en klar bonus. ;)

6 kommentarer:

Anna Granström sa...

Jag håller med dig på samtliga punkter. Intervjubok var bra beskrivet. Hade varit fint med sammanfattning i punktform efter varje kapitel. Bra ide!

Anneli Stålberg sa...

Boken ligger här hemma och väntar på att läsas. Det ska bli väldigt spännande!

Hanna Lans sa...

Läste någonstans om att den var en inspirationsbok. Det tyckte jag var ännu mer passande!

MalinC sa...

Låter som en bok för mig...
Läste om din debutbok som verkar väldigt spännande och dessutom skriven av någon verkar ha insikt i ämnet (jurist tänkte jag). Kul att ha fått så många positiva kommentarer!
Nu ska jag kika runt lite mer på din blogg...

Joanna Björkqvist sa...

Vi ser den gärna som en inspirationsbok och hoppas att ännu fler blir just inspirerade att göra som vi har gjort - gett ut våra böcker på egen hand!

Tack för dina ord som självklart redan ligger på vår webbsajt och tack också igen för att du ville vara med i boken!

Hanna Lans sa...

Hej MalinC, vad kul att se dig här!

Joanna, Ja, inspiration får man helt klart av den. :)