fredag 12 oktober 2012

Så mycket sämre

Alltså. Det här med format. Tänk vilken skillnad det kan göra för en text hur den presenteras. Jag har precis skickat iväg mitt bidrag till Tidningen Skrivas novelltävling Nystart. Då ska man klistra in sin text i ett mail. Jag fick lite ångest över att min lilla text skulle få en annan inramning. Ett annat mottagande än om den var fint presenterad? Jag skickade för säkerhets skull också med en pdf. Fast jag vet inte, finast hade jag kanske tyckt att den hade varit med krusiduller runt sig ...? Allt blir finare med krusiduller.

Ett tips som jag tror kommer från Amanda Hellberg, är att skriva ut sitt manus med så stora marginaler som det kommer att ha i en färdig bok. Detta dels för att det ska bli enklare för den som korrekturläser, men också för att få känslan av att man har skrivit klart sin bok. Texten löper så mycket bättre så, och blir finare överlag. =Bättre läsupplevelse.

Nåväl. Deadline för novelltävlingen är inte förrän den 24 november. Kanske kan jag skicka in en till ...?

2 kommentarer:

Frida Åberg sa...

Ja, dekorationer är bra! Om inte annat för att som sagt känna att man själv har lagt det sista till verket! Kul med novelltävling! Håller tummarna.

Hanna Lans sa...

Jag förstod aldrig det där med att man inte ska "kladda" på sina uppsatser. Kommer ihåg en synnerligen kreativ ansökan som jag skickade iväg en gång. Oj, vad mycket guldpenna jag använde till den ... Nej, jag blev inte kallad på intervju.