måndag 21 november 2011

Refuserad

Visserligen har man hört att det kan ta lång tid att få ett refuseringsbrev. Stieg Larsson blev ju tydligen refuserad efter att Millenium-trilogin redan hade kommit ut. Nu har det hänt mig. I fredags fick jag en refusering 1,5 år efter att jag skickade in manuset. Förstå hur skönt det kändes att svara att min roman redan finns på drygt hundra bibliotek och har sålt riktigt bra för en egenutgiven bok. Att få svara att jag kanske skickar in något nytt manus till dem framöver. Kanske. Kände mig lite kaxig som faktiskt rent ärligt kände att jag klarar mig ändå. Jag fixar det här. Det viktigaste för mig är att inte se hinder. Bara utmaningar.

14 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Rätt åt dem! Lång näsa!

Skrivarstudio ordOide' sa...

ha, ha...underbart!

Maria Engelwinge sa...

Yey, way to go!!! Underbart att läsa. Njuter med dig:).
Pusselismask! <3

vally sa...

Hänger de inte med alls...

Duktiga Tjejen sa...

Men alltså 1.5 ÅR?! Helt galet!!

Andra intryck sa...

Haha, vilken känsla!

Lovable sa...

Fantastiskt vilken effektivitet! Jag väntade ett år på svar från ett barnboksförlag innan de svarade. Segt, men även jag hade lämnat förhoppningen om den utgivningsmöjligheten bakom mig. Coolt med ditt svar om sålda ex!

Hanna Lans sa...

Ja, det kändes riktigt bra att kunna svara! Tänk s-e-d-a-n när den har sålt såhimlamångamiljoner exemplar, hur ännu bättre svar jag kommer att kunna ge. ;)

Malin Roca Ahlgren sa...

Refus efter 1 och ett halvt år? Shit!

Anneli Stålberg sa...

Lite konstigt att det tog så lång tid, men samtidigt riktigt härligt att du har gått vidare på ett så fantastiskt sätt :)

Hanna Lans sa...

De skrev något om att de haft problem med sin redaktörsgrupp, eller lektörer eller vad det var. Och bad så himla mycket om ursäkt. På det hela taget ett trevligt mail. (Hade naturligtvis varit m-y-c-k-e-t trevligare om de skulle ha velat ge ut min bok som pocket än att ge mig en refusering dock.)

Kati sa...

haha, triumf!! Du kanske borde outta förlaget på bloggen så vi kunde låta bli att skicka våra dyrbara manus till dem? Vem vill vänta så länge på svar, liksom? :D

Kristina Svensson sa...

:-) Vad skoj! Och vad skönt att kunna svara dem som du gjorde.

Snabbheten är givetvis en stor fördel med att ge ut en bok själv. Tror att förlagen kommer tvingas anpassa sina arbetssätt, annars kommer alla att svara "jaha, ni vill ge ut min bok nu, men den är redan utgiven".

Hanna Lans sa...

Katarina: Bra Böcker. Men eftersom de refuserat min himla bra:iga bok, så har de inte alla bra böcker i sin utgivning. ;)

Kristina: Ja onekligen måste det till en förändring.