lördag 5 oktober 2013

Övar min franska

Måste bli bättre på franska. Jag har en plan nämligen, och den inkluderar detta språk. Tänker att det kan vara bra att lyssna på fransk musik och lära mig den vägen.

Fast i sanningens namn hör jag knappt ett ord av vad hon sjunger. Kanske dags att ta fram någon läsebok från år 7?

7 kommentarer:

Kati sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kati sa...

Du får börja mailväxla med tex Annika, hihi. :-)) Det borde göra susen för vardagsfranskan.

Kati sa...

Jag tränade italienska med att lyssna på Ramazzotti och Laura Pausini, och det funkade bra, så jag tror på din idé, men jag håller med ang låten, det är svårt att urskilja några ord.

Anonym sa...

Jag har glömt nästan all franska. Ändå är mina favoritprogram på TV franska. Patrick Sebastien leder både Les anné bonheur, som jag just tittat på, och Le Plus Grand Cabaret Du Monde.

Pappan

Hanna Lans sa...

Kati: Bra idé! Fast min franska är så usel just nu att det där med att s-k-r-i-v-a skrämmer mig. Måste börja med att lyssna och prata tror jag.

Pappan: Det är ju så vackert att lyssna på även om man inte förstår!

Kati sa...

hanna: kom på en sak till jag använde mig av: gå in på en hemsida för en vecko- eller månadstidning, typ Elle eller marie claire och läs på enkel franska. Sedan kan man gå över till nyhetstidningar efter ett tag, och som annika föreslog, barn och ungdomsböcker. Det finns även (hos biblioteken) lättlästa böcker på olika språk, och till och med olika svårighetsgrader. men månadsmagasinen är mitt tips. kanske köpa något lösnummer till o med?

Hanna Lans sa...

Kati: Ja, det är en bra idé! Man ska läsa något man är intresserad av, då går det snabbast och lättast.