söndag 20 oktober 2013

Lidköping

Eller Lisch, som man också kan säga. Men så göteborgare jag är säger jag Liiiidköping. Jaja, tog en sväng dit med mina föräldrar och vovve igår, lördag. Halva släkten finns där och fin present skulle hämtas till sonen och god honung skulle inhandlas hus kusinen. Jag passade på att strosa runt på stan och vara nostalgisk, gå till Limtorget och säga hej till farmor och farfars hus där så många fina barndomsminnen finns. Trappräcket som min farfar sågade och svetsade ihop finns kvar, så även den lilla dammen. Där på trappan stod min lilla farmor, 1,47 m över havet, och vinkade och vinkade tills vi inte syntes längre där vi svängde ut på Skaragatan. Kanske vinkade hon även lite längre, omutifallomatt vi skulle komma tillbaka. Vi vinkade i alla fall från bakrutan i en halv evighet.
 Rådhuset. Fin glutenfri räksmörgås och mintkaffe och en god bok. Det ljuva livet!

 Nostalgeek. Här trodde jag att jag skulle smaska i mig en fin milkshake, men jag fick rysningar över hur dejà vu det kändes med allt det amerikanska och drog iväg.

Farmor och farfars hus. Med det handsmidda räcket.

5 kommentarer:

mamman sa...

Åhhh så härliga bilder du tog! Ja, så var det, farmor vinkade o vinkade o vinkade :))

Charlie sa ... sa...

Hej underbara du!

Så fint...och mitt hjärta bultar lite extra när jag läser det här. Tiden går och ibland önskar jag att jag fick gå in där jag en gång bott eller där min farmor bodde. Märken, saker och minnen som är kvar. Dofter.

Jättefina bilder!

KRAM

Lena sa...

Men jösses bor jag i denna underbara stad!

Hanna Lans sa...

mamman: Jag borde ha fotograferat mer, men jag hade så tunga kassar!

Lotta: Pfft ... Mina bilder är en fjärt i rymden jämfört med dina. :)

Lena: Den är ännu vackrare i verkligheten ju! Och ja, där bor du. :)

mamman sa...

Keramiken på hö sida gjorde farfar en gång när vi var där, kul att se att det inte är förändrat :)och förståss kommer keramiken från Rörstrand!