torsdag 10 oktober 2013

Influensa

Ligger hemma sedan några dagar och har grymt ont i kroppen. Bihålor som spänner och spränger och en näsa som droppar och hals som kliar. Just det där med värken gör att jag tänker influensa, men kanske är det bara en hejdundrande förkylning. Idag sitter jag i alla fall upp, så det är en klar förbättring.

Under tiden fortgår livet med svårigheter som måste lösas och mammaskapet som ska fungera. För sjuttiotusende gången tackar jag min lyckliga stjärna som lyckades flytta tillbaka till Sverige så att jag kan få hjälp av mina föräldrar i sådana här situationer! Och för sjuttioåttiondetusende gången tackar jag min lyckliga stjärna som begåvats med föräldrar som både är alerta i huvudet och i kroppen. My god, vilken misär mitt liv hade kunnat vara, jag ryser när jag tänker på det.

Så då tänker jag inte på det, utan hoppar på en bloggutmaning från Emmelie:

1. Vem inspirerade/uppmanade dig att börja blogga?
Ingen egentligen, det var en följd av att jag skrivit en bok och ville se om jag via en blogg kunde marknadsföra den och samtidigt lära mig skriva korta texter och att sätta rubrik. Rubriker är något av det svåraste jag vet.

2. Hur väljer du ämnen att blogga om?
Jag har skriver oerhört många blogginlägg om svenska skolan, om hur det är att vara part i en slitsam vårdnadstvist, hur fantastisk min son är och framtidsdrömmar. Dessa publicerar jag dock inte då de inte är särskilt objektiva. Jag censurerar mig själv rejält. Därför blir det mest en blandning av skrivande, lite recept, lite inredning och då och då ett lite halvmesigt inlägg om något aktuellt. Jag skriver för mig själv och alla inlägg säger mig något om just den dagen, även om det inte säger andra särskilt mycket. Kanske.

3. Vad vet de flesta inte om dig?
Jag är galet öppen med mig själv, så de som känner mig känner mig. :)

4. Vilka tre ord beskriver din stil allra bäst?
Min klädstil? Den har jag tappat bort, så den går inte att beskriva med något ord alls. Min skrivstil vad gäller manus? Rättfram, lättläst, fartfylld.

5. Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Stirra ut i ingenstans. Där hittar man flest svar och vägar att gå.

7 kommentarer:

Sofie sa...

Krya på dig!

Andra intryck sa...

Kul att få läsa dina svar!
Jag är också glad över att du kunde flytta tillbaka till Sverige. Krya på dig!

Hanna Lans sa...

Tack för era Krya å dig! Hoppas de svullna körtlarna på halsen lyssnar på er. Och tack, Emmelie, för utmaningen!

mamman sa...

KRAM <3

Åsa Hellberg sa...

Haha, jag har så svårt att se dig sitta och stirra.

Hanna Lans sa...

mamman: <3 och tack för maten!

Åsa: Det är det många som har ... Ändå händer det. ;)

NEWYORKMAMMAN sa...

Ja hjälp vad jag älskar att stirra ut i ingenstans jag med! Men ack så lite tid det finns till ingenstans-stirr!