tisdag 19 november 2013

Ingefärskyckling med julmustsås

Men åh, kan det inte bli jul snart?!

Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter
Antal portioner:
 4
Färdigt på: 1h
Ingredienser
Kyckling4 st kycklingfiléer
4 cm färsk ingefära, tunt skivad
1 kruka rosmarin, grovt hackad
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Rotfrukter2 st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Julmustsås4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja

Gör så här
1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.
2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Åh , det låter som något för min NYA lägenhet. Jag tror att jag kommer att bli en grym kock där eftersom köket är så fint och stort!

mamman sa...

Detta vill jag också pröva, vi som aldrig dricker julmust :)

Hanna Lans sa...

Åsa: Ett stort kök tarvar matlagning, så är det!

mamman: Ni kanske kan använda den sockerfria?