lördag 2 november 2013

7up bundt cake

Herregudihimmelen vilken god kaka! Jag översatte ett amerikanskt recept och voilà, det här är vad det blev av det:

3 dl rumsvarmt smör (i de amerikanska recept jag hittar vill de använda 2 dl margarin och 1 dl shortening, men jag gillar smör.)
6 dl strösocker
5 ägg
2 tsk vaniljsocker (eller hur mycket man nu gillar vanilj)
Skalet från en citron
Saften från en halv citron
6 dl mjöl (jag använder endast glutenfritt)
2 dl 7up

Vispa ihop smör och socker tills det blir så fluffigt det går. Vispa sedan i äggen ett och ett och vispa tills det blir så fluffigt det går igen. Häll i citronen och vaniljen. Varva sedan mjöl och 7up och se till att skrapa ner kanterna så att allt blandas. Häll i smord brödform eller klassiska sockerkaksform. In i ugn på 150-175 grader i en dryg timme.

Det blir mycket smet men den ska gärna resa sig i mitten och jäser ju inte, så man kan i princip fylla en form ända upp till kanten.


Inga kommentarer: