onsdag 27 mars 2013

Same sex marriages

Alltså, jag är en stor anhängare av alla som kämpar för frihet, jämlikhet och tolerans. Men jag tycker att man fokuserar på helt fel saker när man demonstrerar mot doma.

Det här med äktenskap har inte något med kärlek att göra, det har med avtal att göra. Ett avtal mellan två personer som är myndiga/vuxna att själva ingå avtal. Kärleken är en bisak. Och jag tror att de som skriker allra högst om att två personer av samma kön inte ska få ingå äktenskap, de ska inte bli bemötta med resonemang kring kärlek, de ska bli bemötta med vad det hela handlar om: Juridiskt bindande avtal. Som myndiga/vuxna personer, ska alla få ingå avtal med vem de vill. Som det är nu är debatten snedvriden. Äktenskapet är inte baserat på kärlek, det är baserat på sammanblandning av ekonomi och andra rättsliga resonemang. Bröllopsceremonin, däremot, handlar om kärlek. Och bröllopsceremonier står det alla fritt att själva anordna.

Håll isär diskussioner om äpplen och päron. Och låt självklart båda frukterna ha samma rättsliga status! Det är så man vinner resonemang mot irrationella människor, inte genom att förledas att bemöta deras irrationella logik kring kärlek.


2 kommentarer:

mamman sa...

Hanna, väl talat, hoppas detta budskap når m å n g a!!!

Hanna sa...

Ja, måtte det göra det. Så som det är nu är det helt snedvridet.