lördag 22 december 2012

Juldagen

Idag är det dagen efter julafton, dvs juldagen. Johooorå! Det är verkligen fantastiskt vad jul det kändes som igår. När jag var ute på kvällspromenad med vovven kändes det konstigt att inte se andra julrusiga människor öppnandes paket i sina vardagsrum. (Jag bor tättbebyggt och man ser in i allas små världar.)

För mig är det juldagen idag och när jag läser folks bloggar om hur de laddar upp inför julen, då måste jag fundera ett varv till för att förstå. Nu börjar jultrafiken, säger tidningarna, årets största köphelg etc.

Inte jag. Vi tittar på våra fina julklappar, använder det som går att använda (sprayfärg!) och äter rester.

Imorgon är det jag som ligger på soffan med julböcker. Sträcker mig lojt efter en pralin till och funderar över nyårslöften.


3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Bra tänkt, Hanna!

Trillingnöten sa...

Det är så skönt att fira julen en annan dag än julafton tycker jag :) Vi är också en skilsmässofamilj och vi har firat alla möjliga dagar och på olika sätt. Skönast är att slippa julafton :) Även fast man gör lika saker en annan dag, känns det annorlunda och mindre stressat!

Hanna Lans sa...

Det känns fortfarande som om julen redan har varit. Idag åkte jag till affären och tyckte så synd om alla stressade människor! Så befriande på något sätt att ha gjort julen till en egen högtid, istället för att tvingas fira den 24e för att det ska vara "rätt". Faktiskt. Vi får väl se om jag känner likadant på måndag. :)