torsdag 13 februari 2014

Negerbella

Negerbella anser inte att hon har medborgarrättsrörelsen att tacka för något och att svarta fokuserar på fel saker. Det finns ingen rasism, det är endast den dåliga självkänslan som står i vägen för framgång och lycka. Eller hur ska en egentligen tolka hennes förvirrade texter?

"Jag skulle istället säga att medborgarrättsrörelsen visar vilsna svarta en felaktig bild av Sverige. En bild där det är synd om oss svarta, att vi alla är orättvist behandlade. Att vita vill slå ner oss. Att vita inte vill ha oss i styrelser. Att vi måste stå upp till kamp, jämt. Medborgarrättsrörelsen har ingenting mer att göra i Sverige. Enligt mig är ni klara här. Ni borde blicka utåt och hjälpa till med grundfrågor i länder där tillexempel svartas rösträtt inte är lika självklar. Då gör ni nytta, på riktigt. Att hitta på frågor som ni gör i nuläget, eller slå in öppna dörrar hjälper ingen.

I nuläget har jag inte medborgarrättsrörelsen att tacka för något alls. Min framgång har jag skapat själv. Och jag kan med gott samvete säga att jag inte blivit inkvoterad någonstans utan lyckats med allt på egen vilja. Ni svarta buntar ihop er under ett tak av offer- och skylla-ifrån-er-mentalitet. Ingenting ska man klara av själv längre. Och går det inte som man har tänkt sig så är det för att de vita gaddar ihop sig. Det är precis det som medborgarrättsrörelsen lär ut. Och när ska någonsin en sådan inställning göra någon nytta?

Jag brinner oerhört mycket för just svartas välmående. Min första bok handlade enbart om det, liksom många texter i bloggen. Men mitt sätt att peppa svarta på är att lära dem vara stolta över att vara svart men också att man är sin egen lyckas smed och att det inte är synd om oss. Någonsin. Man kan aldrig någonsin skylla på någon annan och det är aldrig en vit i vägen utan bara en dålig självkänsla."


Bilden hittade jag hos Anna.

11 kommentarer:

cyndi sa...

Perfekt.
Hoppas hon läser.
Hoppas alla läser.
Och FATTAR :-)

Sofie sa...

Bra skrivet Hanna!

NEWYORKMAMMAN sa...

I see, du har ändrat hennes text. Clever!

Hanna sa...

Cyndi: Jag är tyvärr skeptisk till att hon läser och än mer skeptisk till att hon fattar ...

Sofie: Tack!

NYC-mamman: Jag ÄR clever vettu! :)

Trillingnöten sa...

Jag bara gapade och blinkade då jag läste hennes text! Jag fattar inte HUR man INTE kan vara feminist. Klart att man kan ha olika åsikter inom en ism, och man kan jobba på olika sätt. Nä, fy för Bella

Anna Granström sa...

WORD!!

Hanna sa...

Trillingnöten: Eller hur, en häpnar och tror att kanske är hon inte på riktigt?

Anna: Ord!

Andra intryck sa...

Där satte du huvudet på spiken! Bra Hanna!

Hanna sa...

Ibland måste en ersätta vissa ord med andra för att se vad det egentligen står.

Therése Gripenhjärta sa...

Hemskt inlägg hon skrev. Tragiskt..

Hanna sa...

Ja, det var riktigt tragiskt!